Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==408-J
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bodem verbeteren binnen gebruiksnormen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Berg, G. van den \ 2010
Organische stof verteert vaak sneller dan gedacht. De vuistregel dat elk jar 2% van de organische stof in de grond afbreekt, wordt daarom vervangen door nauwkerurige rekenregels en computermodellen. Het gehalte aan aan effectieve organische stof is e ...
help
Waar komt de potgrond vandaan? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Slegers, J. \ 2009
De grondstoffen voor potgrond komen uit heel Europa en daarbuiten. Elke herkomst heeft zijn eigen achilleshiel. In 2007 heeft de moeizame veenwinning geleid tot stevige prijsverhogingen. Reden op om grondstoffenstromen eens in kaart te brengen. Waar ...
help
Groencompost verdringt tuinturf uit potgrondmengsel \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Berg, G. van den \ 2006
Vanwege vergelijkbare fysische eigenschappen kan hoogwaardige groencompost de tuinturf in het potgrondmengsel vervangen. Vergeleken met tuinturf is compost echter rijker aan voedingsstoffen. Het organische materiaal heeft ook een hoge pH en het soort ...
help
Alternatief voor veen uit de paddestoelen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Wever, G. \ Straatsma, G. \ 2005
Ontmoediging van veengebruik in potgrond heeft geleid tot een zoektocht naar alternatieven. Champost, de compost uit de champignonteelt, is interessant, maar heeft in de huidige samentstelling een te hoge EC. Voor grootschalig gebruik in potgrond moe ...
help
Groencompost vertraagt fusarium \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Kiers, E. \ Noort, F. van \ 2005
De juiste groencompost toevoegen aan potgrond kan uitval door Fusarium foetens bij begonia verminderen. De groei en de kwaliteit kunnen desondanks onaangetast blijven. Twee van de drie composten gaven minder uitval dan veen
help
Compost geeft geheimen van ziektewering prijs \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Berg, G. van den \ 2005
Compost aan het potgrondmengsel toevoegen verkleint de kans op aantasting door schimmels. Een voldoende gerijpte compost stimuleert namelijk nuttige schimmels en bacteriën en natuurlijke vijanden van ziekteverwekkers. De aard van het organische mater ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.