Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==408-J
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Composteren van organisch afval in akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt [Dossier]
Dam, A.M. van \ 2010
Telers tonen steeds meer interesse in het composteren van organisch en dierlijk materiaal. Bloembollentelers besparen ermee op afvoerkosten van gewasresten en houden daarmee meer organische stof binnen het bedrijf. Composteren van gewasresten kan ook ...
help
Meststoffen uit natuurterrein: biologische sector laat kansen liggen : verslag workshop 26 november 2009 [Boek]
Dekker, P.H.M. \ Balen, D. van \ Paauw, J.G.M. \ 2010
Op 26 november 2009 werd een workshop gehouden met vertegenwoordigers van de primaire sector, composteerders en natuurterreinbeheerders om met elkaar vast te stellen wat de potentie van retourstromen uit natuurterreinen is voor de biologische sector. ...
help
Levenscyclusanalyse groencompost : grootschalig en zelf composteren [Boek]
Dekker, P.H.M. \ Zeeland, M. van \ Paauw, J.G.M. \ 2010
In een levenscyclusanalyse (LCA) is de bereiding van groencompost op het agrarisch bedrijf vergeleken met de bereiding van groencompost op regioschaal door gespecialiseerde composteerbedrijven. Bereiding van groencompost op het agrarisch bedrijf heef ...
help
Compostwijzer Compost maken in vier stappen [Boek]
Iepema, G. \ 2008
Voor het in stand houden van veel natuurgebieden is maaien en afvoeren van het maaisel van belang. Het maaisel wordt vaak over grotere afstanden vervoerd om verwerkt te worden tot compost. In de directe nabijheid van het natuurgebied is in de landbou ...
help
Composteren van organisch afval [Brochure]
Wageningen UR \ 2007
Dit informatieblad legt stapsgewijs het proces van composteren uit, inclusief de regelgeving die daarbij geldt. Ook geeft het inzicht in het uitschakelen van ziekte - verwekkers tijdens en na het composteren. Telers tonen steeds meer interesse in het ...
help
Compost voor de biologische kringloop : een verkenning van mogelijkheden en grenzen [Boek]
Heeres, E. \ Postma, J. \ Velvis, H. \ Wolf, P. de \ 2005
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.