Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==412-F
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
De duinen lijden : afwachten kan niet meer : kunnen wisenten verlichting brengen? \ Nieuwe wildernis : het avontuur van de natuur [Artikel]
Slings, Q.L. \ 2006
De duinen zijn niet meer de probleemloze landschappen waarvoor de beheerders ze altijd hielden. Tot een jaar of tien geleden was ‘niets doen’ in de duinen bijna overal de gebruikelijke beheervorm. Alleen heel bijzondere stukken, zoals natte valleien ...
help
Daar op de blanke top der duinen verschijnt een wisent : met de wisent komen ook nieuwe kansen \ Nieuwe wildernis : het avontuur van de natuur [Artikel]
Bade, T. \ 2006
Zou het echt kunnen? Wisenten in Nederland? En dan ook nog aan de kust? Het lijkt er op. Niet de duinhagedis, duinpieper of duinroos steelt straks de show, maar de wisent. En dat is goed voor de natuur, goed voor onze relatie tot de natuur en - als w ...
help
Kleine grazers \ Nieuwe wildernis : het avontuur van de natuur [Artikel]
Deyn, G.B. de \ Raaijmakers, C.E. \ Putten, W.H. van de \ 2003
In het kader van een door NWO gefinancierde studie, wordt onderzocht wat het belang van het bodemleven is voor het natuurherstelproces op voormalige landbouwgrond en hoe het bodemleven een rol speelt bij het herstel en de instandhouding van de versch ...
help
Exotisch Bialowieza \ Nieuwe wildernis : het avontuur van de natuur [Artikel]
Verhart, F. \ 2003
Het spontane succes van de Amerikaanse eik, tamme appel, vederesdoorn en 278 andere uit verre windstreken afkomstige houtige gewassen in een "oerbos". Een impressie van een HBO bos- en natuurbeheer praktijkstage in Polen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.