Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 29

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Betere productie dankzij beter datamanagement \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2014
Vandaag verwachten boer en loonwerker niet enkel intelligente machines, maar ook betrouwbare systemen om gemakkelijk de verkregen informatie uit te wisselen. John Deere ontwikkelde hiervoor een multifunctioneel digitaal landbouwwebportaal.
help
Erosiepreventie en IPM op proefvelden ADLO \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ 2014
De Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling (ADLO) organiseerde voor het eerst een opendeurdag van de proefvelden op het bedrijf van Koen en Walter Vanacker in Huldenberg. We staan stil bij enkele van de belichtte thema’s.
help
Rijenbemesting bij maïs \ Management&techniek [Artikel]
Van de Ven, G. \ Schellekens, A. \ Odeurs, W. \ Lattré, J. \ 2014
Rijenbemesting met kunstmest vindt binnen de maïsteelt algemeen ingang. Kunnen ook de nutriënten in mengmest beter worden benut als de mest via rijenbemesting wordt toegediend? Vergeleken zijn mengmest alleen of plus N27, diverse maisstarters, Humifr ...
help
Väderstad demonstreert in Lelystad \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Väderstad is een Zweedse fabrikant van grondbewerkingsmachines en zaaimachines. Sinds een tijdje is het Nederlandse bedrijf Homburg ook importeur van dit merk voor Vlaanderen. In Flevoland bij het PPO-agv was er onlangs een demo waarop de machines ge ...
help
Bewerken en zaaien in stroken \ Management&techniek [Artikel]
2014
De Engelse landbouwmachinefabrikant McConnel is vandaag niet zo bekend in ons land. Met een demonstratie met de nieuwe strip till-zaaimachine Seedaerator trachtte invoerder Pool Agri Import & Export hier verandering in brengen.
help
Busselajuin, de trots van het Pajottenland \ Management&techniek [Artikel]
Van Neck, W. \ 2014
De teelt van pijpui of stengelui is op Vlaams niveau een kleine teelt die zich voornamelijk bevindt in de Brusselse Rand. Ondanks de mindere bedrijfsresultaten van sommige sectoren in de groenteteelt blijft de zeer arbeidsintensieve teelt van bussela ...
help
Drempels voorkomen erosie en vervuiling oppervlaktewater \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ 2014
Het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) werkt samen met 2 loonwerkers om het toepassen van erosieremmende drempels tussen de ruggen te bevorderen. De aanleiding hiervoor is het strengere erosiebeleid in Vlaanderen.
help
Triazolen en strobilurines zijn nog altijd nuttig \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ 2014
BASF organiseerde de voorbije winter een studiemoment voor medewerkers van de landbouwcentra en voor de landbouwpers waarbij hun graanexperten stilstonden bij de schimmelziekten in graan. Ze gaven ook een antwoord op de vraag welke rol strobilurines ...
help
Zelf organische resten omzetten naar compost \ Management&techniek [Artikel]
Verhofstede, M. \ 2014
Wegens de strengere bemestingsnormen moeten land- en tuinbouwers opnieuw alles uit de kast halen om hun bodem te laten ‘werken’. Compost kan daarbij een belangrijke rol in spelen. Wie eigen plantaardige of dierlijke resten composteert, sluit een deel ...
help
Biologisch telen met NKG en groenbedekkers \ Management&techniek [Artikel]
Beeckman, A. \ 2014
Resultaten van meerjarige proeven door ILVO en Inagro tonen aan dat niet-kerende grondbewerking succesvol kan worden toegepast in de Vlaamse biologische landbouw als je het combineert met groenbedekkers.
help
Steeds meer interesse in koolzaad \ Management&techniek [Artikel]
Vandaele, A. \ Vandevoorde, A. \ 2014
Eind mei organiseerde Inagro in samenwerking met Zonnewindt een proefveldbezoek koolzaad in de West-Vlaamse polders. Naast dit verslag geven we ook een beeld van de rassenproef, die half juli geoogst werd.
help
Meer ruimte voor elke graanplant \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ 2014
“Ook ik ben chemisch opgeleid, net als mijn vader”, begint bio-akkerbouwer Kees Steendijk zijn verhaal. Kees en zijn echtgenote Connie hebben een akkerbouwbedrijf in Kamperland op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Bio zoekt Boer en Bio zoekt Keten o ...
help
Toekomst van alternatieve voedergewassen \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2014
De melkquotering wordt opgeheven, het nieuwe GLB confronteert bedrijven met vergroeningseisen en we staan voor de discussie over een nieuw MAP. Zijn deze nieuwe ontwikkelingen positief of negatief voor de toekomst van (alternatieve) voedergewassen?
help
Houd fytoproducten op het veld \ Management&techniek [Artikel]
Pauwelyn, E. \ Pollentier, A. \ 2014
Tijdens een regenbui kunnen heel wat liters water van je perceel afstromen. Op zijn weg neemt het water ook gewasbeschermingsmiddelen met zich mee, die het oppervlaktewater vervuilen. Nochtans zijn er maatregelen voorhanden om dit te beperken.
help
Aangepaste bemesting voorkomt droogtestress \ Management&techniek [Artikel]
Pacolet, W. \ 2014
Niemand kan ontkennen dat we de laatste jaren meer extreem weer hebben gekend, zoals hevige buien en langere periodes zonder neerslag. Een aangepaste bemesting kan de planten helpen om de droogte door te komen. Dankzij kalium en magnesium is, ook ond ...
help
De driewieler van Dewulf wankelt niet \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Bijna 30 jaar geleden kwam de firma Dewulf uit Roeselare met een uniek concept: de driewielige aardappelrooier. Vandaag blijkt dit systeem nog altijd de oplossing te zijn voor kwaliteitswerk en wendbaarheid. Vragen en suggesties van de praktijk zorgd ...
help
Op koers voor goede oogsten \ Management&techniek [Artikel]
2014
Het Agrometeorologische Bericht van VITO over mei en juni van 2014 belicht het opbrengstpotentieel van de gewassen op basis van de vegetatieontwikkeling gemeten door satellieten.
help
Nieuwe teelttechnieken helpen bio vooruit \ Management&techniek [Artikel]
Delanote, L. \ 2014
Biologische landbouw wordt performanter dankzij de slimme combinatie en de innovatie van teelttechnieken, rassenkeuze en mechanisatie. Dit werd duidelijk tijdens de jaarlijkse open velddag op het Proefbedrijf Biologische Landbouw van Inagro. Een geme ...
help
Gewassen hebben meetbare voorsprong \ Management&techniek [Artikel]
2014
Het eerste Agrometeorologisch Bericht van 2014 blikt terug op de uitzonderlijk zachte winter. Uit de satellietgegevens maakt VITO op dat het goede voorjaarsweer ook effectief voor een voorsprong zorgde bij de gewassen. Dit artikel werd overgenomen ui ...
help
Dag van het gras bundelt specialisme Aveve \ Management&techniek [Artikel]
Van Dijck, L. \ 2014
Het was een goede zet van Aveve om bij de organisatie van de Dag van het gras de kennis van Aveve Veevoeding, Aveve Land- en tuinbouw en dochterbedrijf Cofabel te bundelen. Zo kwamen op één locatie alle disciplines voor een rendabel graslandmanagemen ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.