Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 23

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Case IH toonde de nieuwe Luxxum en Maxxum \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
De EU Tier 4-norm legt strenge uitstootnormen op aan tractoren. Vanaf volgend jaar is Case IH ook voor de middenklasse klaar met deze wetgeving. Dit vergde heel wat aanpassingen, zo veel zelfs dat er direct ook een aantal andere verbeteringen aan de ...
help
Moet je ploegen voor je aardappelen teelt? \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Goede landbouwgrond moet beschermd worden tegen erosie. De akkerbouwer heeft hier een bijzondere verantwoordelijkheid en velen werken heel plichtsbewust aan erosiepreventie. Toch bleek dat voor de overheid onvoldoende en werden er spelregels opgestel ...
help
Medailles voor vernieuwingen van John Deere \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Tijdens Agritechnica ontving John Deere 3 gouden en 10 zilveren medailles voor vernieuwingen. Dat zijn er zo veel dat Cofabel, als Belgische importeur, extra toelichting gaf aan de landbouwpers.
help
Lemken, vernieuwend in zaaitechniek \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Hoe worden 100.000 maïszaadjes per ha het best mogelijk verdeeld? Voorlopig zaaien we de maïs nog zoals 50 jaar geleden, op een rijafstand van 75 cm. Ooit komt daar verandering in. Misschien sneller dan we denken. Binnenkort doet de Azurit , zijn int ...
help
Kuhn demonstreert grondbewerkingsmachines \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Grondbewerking krijgt veel aandacht bij Kuhn. Hoewel de Franse fabrikant zijn grootste omzet uit de ruwvoederwinning haalt, blijft het merk een van de koplopers in Europa op het vlak van bodembewerking.
help
Nieuwe trends in bodembewerking op agritechnica \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Bodembewerking zal in de toekomst hand in hand gaan met bodembescherming. De mechanisatiewereld werkt daar volop aan. Tijdens Agritechnica in Hannover werden de nieuwe trends op dit gebied belicht.
help
Akkerbouw in Duitsland : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Steegmans, R. \ Huybrechts, M. \ Vleeschouwers, B. \ Cools, K. \ 2015
Dit dossier akkerbouw in Duitsland bestaat uit de volgende artikelen: Keuze voor schaalvergroting en differentiatie. Hoe bolt het in Duitsland? Uien als hoofdteelt. Het begint op Limburgerhof.
help
De onzichtbare revolutie heet Farmsight \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
Met het FarmSight-concept van John Deere wordt de informatie over een perceel, teelt en de taak die wordt uitgevoerd door de bedrijfsleider, loonwerker of afnemers elektronisch en al dan niet draadloos vastgelegd en praktisch bruikbaar gemaakt.
help
Claas is klaar voor Agritechnica \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
De grote mechanisatiefirma’s brengen op dit moment hun nieuwigheden voor Agritechnica 2015, de oogstmachines aan beurt.
help
Kverneland brengt verrassend nieuwe ideeën \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
Kverneland behoort enige tijd tot de groep Kubota. De Japanners zien duidelijk brood in de Europese landbouwmechanisatie. Dankzij een degelijk investeringsbeleid ondergaan de Kverneland-machines geregeld nieuwe ontwikkelingen. Met het oog op Agritech ...
help
Frontlift met aansturing via de tablet \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
Toen Henk Zuidberg in 1982 zijn eerste frontlift bouwde, kon niemand voorspellen dat het bedrijf na 33 jaar zo’n massale productie zou bereiken. In een kleine schuur werkte Henk aan zijn eerste frontlift voor een Valmet-tractor in opdracht van een bo ...
help
Amazone toont nieuwe strooier en schijveneg \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
De SIMA, de grootste Franse landbouwbeurs, komt eraan. Deze beurs vormt voor de grote firma’s het ideale moment om weer iets nieuws te presenteren. Voor Amazone is Frankrijk een belangrijke markt. Daarom presenteert het merk er een nieuwe kunstmestst ...
help
Sima in het jaar van de bodem \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
Op de landbouwbeurs SIMA in Parijs zie je traditioneel veel grondbewerkingswerktuigen. Ook hier zie je dat er een trend is naar meer getrokken bodemwerktuigen.
help
Elektrische aandrijving kent doorbraak \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
Anno 2015 zijn meerdere firma’s klaar met hun ontwikkelingen van elektrische aandrijvingen in de landbouw. Allicht brengt ZF op haar honderdste verjaardag een stroomversnelling teweeg in de toepassing van stroom.
help
Väderstad demonstreert in Lelystad \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Väderstad is een Zweedse fabrikant van grondbewerkingsmachines en zaaimachines. Sinds een tijdje is het Nederlandse bedrijf Homburg ook importeur van dit merk voor Vlaanderen. In Flevoland bij het PPO-agv was er onlangs een demo waarop de machines ge ...
help
De driewieler van Dewulf wankelt niet \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Bijna 30 jaar geleden kwam de firma Dewulf uit Roeselare met een uniek concept: de driewielige aardappelrooier. Vandaag blijkt dit systeem nog altijd de oplossing te zijn voor kwaliteitswerk en wendbaarheid. Vragen en suggesties van de praktijk zorgd ...
help
Efficiëntere hakselaar Big X uit nieuwe fabriek \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
In 2003 bracht Krone zijn eerste zelfrijdende hakselaar op de markt. Een gedurfd project omdat de maïshakselaar nog steeds symbool staat voor de krachtigste machine in de landbouw. Na 10 jaar stellen we vast dat het merk zeer goed meespeelt tussen de ...
help
10% meer ploegen in Duitsland \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
De Duitse landbouw legt zich al langer toe op het systeem van niet-kerende grondbewerking (NKG). Hierdoor deed men veel ervaring op over allerlei grondbewerkingen. Ook door machinefabrikanten is al veel onderzoek gebeurd naar goede bewerkingstechniek ...
help
Een visie op landbouw in de toekomst \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2012
Tijdens een groot evenement dat Massey Ferguson organiseerde in Noord-Frankrijk lichtte het merk zijn toekomstvisie toe aan duizenden klanten, dealers en de Europese pers.
help
Agritechnica presenteerde veel nieuwigheden \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2011
Tijdens de mechanisatiebeurs Agritechnica in Hannover ging de redactie op zoek naar nieuwigheden op het gebied van bodembewerking en zaaitechnieken.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.