Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 82

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Topopbrengst begint met voldoende poters per meter : 15 ton zetmeel per hectare is een uitdaging \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2013
Avebe en PPO-Valthermond hebben project 20-15-10 geëvalueerd, dat een rendementsverbetering van de zetmeelaardappelteelt beoogt. Er is winst te boeken.
help
Weer spek op de botten : wat te doen met het verdiende geld? \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2013
Akkerbouwers stevenen af op een financieel goed jaar. Velen hebben plannen om de winst fiscaal te drukken of bouwen een buffer voor slechte tijden.
help
Oogst 2012 : oogst 2012 geeft €600 meer saldo \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Bos, H. \ Blomsma, A.J. \ Knuivers, M. \ Maten, W. van der \ Smits, M. \ Verhagen, M. \ 2012
Hoewel het geen stralende zomer was, verliep het oogsten soepel. De meeste opbrengsten in 2012 zijn gemiddeld of goed. Een overzicht wordt gegeven van de opbrengst van granen, aardappelen, wortelgewassen, handelsgewassen, uien, groente, voedergewasse ...
help
Rooiers gaan gelijk op : alle drie scoren goed op rooikwaliteit \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ Huiden, F. \ 2012
PPO Valthermond en Boerderij hebben in de herfst van 2011 drie getrokken bunkerverstekrooiers uitvoerig getest in zetmeelaardappelen. Een unieke groepstest.
help
Op naar 15 ton zetmeel : meer opbrengst met teeltmaatregel en ras \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2012
Avebe en PPO-Valthermond starten project 20-15-10. Dat beoogt een opbrengst van 15 ton zetmeel per hectare in 2020. Er is nog een lange weg te gaan.
help
Onstuitbare opmars van de robot \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ Smits, M. \ 2012
Technisch is er steeds meer mogelijk. Machines worden door elektronica almaar slimmer. Echter, onbemand boeren zit er voorlopig nog niet in.
help
Olie en pyrethroïden in TBM-poters loont \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2011
Virusziek in TBM-pootgoed geeft in de nateelt meer opbrengstderving dan gedacht, blijkt uit eenjarig onderzoek van PPO-Valthermond. Adviezen van Avebe.
help
Nog meer risico's in kaart brengen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2011
De GlobalGap-richtlijnen zijn herzien. Vanaf 1 januari 2012 inspecteert NAJ Agro aan de hand van de nieuwe regels. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
help
Aardappeldop wint terrein : betere bedekking door spuiten onder een hoek \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2011
Naar achteren spuitende doppen geven een iets betere bedekking. Steeds meer akkerbouwers verruilden de standaard spleetdop voor de syngenta-aardappeldop.
help
Spuit niet bij windstil weer : beetje wind zorgt voor indringing in het gewas \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Temperatuur, luchtvochtigheid, neerslag en wind hebben een grote invloed op de effectiviteit van bespuitingen. Een frisse kijk op ideaal spuitweer.
help
Spuit niet bij windstil weer [thema: gewasbescherming] \ Groenten & fruit magazine : maandblad voor de tuinbouwondernemer [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Temperatuur, luchtvochtigheid, neerslag en wind hebben een grote invloed op de effectiviteit van bespuitingen. Een frissen kijk op ideaal spuitweer.
help
Uniformer product door zaaien in lijn \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Akkerbouwer Jacob Jan Homan is de enige teler in Nederland die zijn wortelen in lijn zaait. De aangepaste zaaimachine geeft een betere opkomst dan conventionele bandzaaiers.
help
Nieuwe spuiten in actie : verbeteringen op bestaande modellen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Het nieuws was dun gezaaid op de vorige week gehouden Britse openluchtbeurs cereals. Toch vond Boerderij interessante noviteiten.
help
Precisieboer schakelt op : samen op zoek naar concrete oplossingen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Het programma precisie landbouw (PPL) is van start gegaan. 26 partijen hebben 35 projecten ingediend. Wie doet wat? Boerderij zet alle projecten op een rij.
help
Boer en aardappel blauw van de kou \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Het vriest dat het kraakt, akkerbouwer Kees Deijkers in Zevenbergschen Hoek moet aardappelen afleveren. Door kou is het gewas blauwgevoelig
help
Nieuw middel tegen knolphytophthora \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Nufarm introduceert een nieuw Phytophthora-middel in Nederland in 2011, Canvas genaamd. Het is sterk tegen knolphytophthora en werkt tegen alternia
help
Nu eens een vraagmarkt : grote oogst België compenseert niet genoeg \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ Kwakman, J. \ Fone, N. \ 2010
Het aardappelseizoen in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië verliep als in Nederland: koude Lente, hete zomer en natte herfst. Dus lage opbrengsten.
help
Vlasteelt op een keerpunt : saldo vlas daalt door ontkoppeling subsidies \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
In 2012 wordt de subsidie van vlas losgekoppeld van de productie. Hierdoor daalt het saldo van het gewas. Blijft de teelt voor Nederland behouden?
help
Cultivators op de testbank : triltand en schijveneg scoren het best \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ Kruijning, M. \ 2010
La France Agricole, het Franse zusterblad van Boerderij, testte welk type cultivator het geschikst is voor bewerking van de graanstoppel.
help
Opbrengst fors lager : onderwatergewichten aan de lage kant \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Boerderij voerde proefrooiingen uit. Conclusie: de aardappelopbrengst valt 10 tot 15 procent lager uit dan normaal. Doorwas blijkt mee te vallen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.