Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zorgen om late tarwe : geen topoogst wintertarwe \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Akkerbouwers hebben niet alle geplande wintertarwe kunnen zaaien. Dat wat wel gezaaid is, is laat en onder minder goede omstandigheden in de grond gekomen.
help
Onderzoek loopt achter op de praktijk \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Rijenbemesting van akkerbouwgewassen staat sterk in de belangstelling. Een eenduidig advies ontbreekt nog. NCOR werkt aan een Adviesbasis Rijenbemesting.
help
Schadelijke aaltjes liggen op de loer \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Het aantal percelen waarin schadelijke aaltjes voorkomen neemt langzaam toe. met voldoende kennis en de juiste maatregelen zijn ze goed te beheersen
help
Verder met agrarische grondstoffen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Coöperatie Cosun legt zich helemaal toe op agrarische grondstoffen. Cosun verkoopt niet-kernactiviteiten ten behoeve van groei in bieten en aardappelen.
help
Overvloed aan puike bonken : dramatisch jaar voor telers zonder contracten : prognose aardappeloogst in 2011 \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Bos, H. \ Meijering, L. \ Snoo, E. de \ Blake, A. \ 2011
Iedere fritesaardappelteler in noordwest-Europa weet dit seizoen een kwalitatief goede, grove knol te telen. De vroege topoogst duwt de markt in een depressie. Een rondgang langs de productiegebieden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Enge ...
help
Mooi werk met juiste machine : voor iedere trekker is er wel een spitmachine \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Er komen meer spitmachines. Spitten bewijst zich ook onder goede omstandigheden. Wat fout kan gaan, is de keuze voor type en uitvoering van de spitmachine.
help
Snel herstel na regenbuien : telers nu toch optimistisch over groeiseizoen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ Snoo, E. de \ Verhagen, M. \ Vos, P. \ Queisen, G. \ 2011
Het buiige weer maakt dat gewassen snel herstellen na een lange droge periode. Het gewas wil groeien. Echter, de verschillen in Nederland zijn groot.
help
Mest op maat biedt kansen : regels drijven akkerbouw naar gescheiden mest \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Nieuwe mestplannen zetten in op meer scheiden van dierlijke mest. Dat biedt de akkerbouw mogelijkheden om meer mineralen uit dierlijke mest te gebruiken.
help
2010 geeft teler lucht : banken adviseren buffers aan te leggen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Voor de gemiddelde akkerbouwer was 2010 een goed jaar. De hogere inkomsten zetten ondernemers in om hun bedrijf te versterken en groei te realiseren.
help
Sector houdt zelf de regie : emissieneutrale akkerbouw in 2030 \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
De akkerbouwsector wil beter met mineralen omgaan. Het ontwikkelen en uitdragen van kennis is vastgelegd in het masterplan mineralenmanagement.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.