Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 124

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bodemverbetering: vooral traditioneel \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Pronk, A. \ Hijbeek, R. \ 2015
Akkerbouwers tonen grote belangstelling voor verbetering van bodemkwaliteit. Dat blijkt uit een enquête in het kader van het EU-project Catch-C. In dit artikel wordt een aantal punten die in de enquete naar voren komen, besproken: toepassing van groe ...
help
Suikerbieten groeien slecht in zure grond \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Wilting, P. \ 2015
Bietenpercelen met een te lage pH komen vooral op lichte grond nog steeds voor. Dit kost opbrengst. Dat betekent bekalken zodra de grond het toelaat.
help
Niet-ploegen vergt anders denken : NKG zorgt voor meer diversiteit bodemleven \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Meijering, L. \ 2014
Om het maximale voordeel uit niet-kerende grondbewerking te halen heeft de teler andere referenties nodig zegt Derk van Balen van het PPO agv. Op het biologische proefbedrijf Broekemahoeve wordt daarnaar gezocht. In het project Basis (Broekemahoeve A ...
help
Sector zoekt alternatief voor lagere stikstofnorm \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Stallen, J. \ 2014
Equivalente maatregelen zouden in het zuidoostelijk zand- en lössgebied een alternatief kunnen zijn voor verlaging van de stikstofgebruiksnormen.Bemestingsdeskundigen, waaronder Jaap Schröder van het PRI, schetsen een beeld van de situatie met betrek ...
help
Herbie mogelijk optie voor metam-natrium \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Meijering, L. \ 2014
Agrifirm Plant onderzoekt nieuwe methode om percelen biologisch te ontsmetten. In de tuinbouw hebben telers goede ervaringen met grondontsmetter Herbie.
help
Kans voor vezel in groene economie : onomkeerbare trend of tijdelijke hype? \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Engwerda, J. \ 2013
De akkerbouw kan een rol spelen in de biobased economy. De productie van vezels biedt nu de meest kansen. Veelbelovende gewassen zijn hennep en olifantsgras.
help
Weer spek op de botten : wat te doen met het verdiende geld? \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2013
Akkerbouwers stevenen af op een financieel goed jaar. Velen hebben plannen om de winst fiscaal te drukken of bouwen een buffer voor slechte tijden.
help
Rooiers gaan gelijk op : alle drie scoren goed op rooikwaliteit \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ Huiden, F. \ 2012
PPO Valthermond en Boerderij hebben in de herfst van 2011 drie getrokken bunkerverstekrooiers uitvoerig getest in zetmeelaardappelen. Een unieke groepstest.
help
Geurmeter ruikt gebrek en plagen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Berg, G. van den \ 2011
Een elektrische geurmeter traceert tekorten in planten die weinig zwavel nodig hebben. Ook kunnen elektronische neuzen ziekteverwekkers opsporen.
help
Olie en pyrethroïden in TBM-poters loont \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2011
Virusziek in TBM-pootgoed geeft in de nateelt meer opbrengstderving dan gedacht, blijkt uit eenjarig onderzoek van PPO-Valthermond. Adviezen van Avebe.
help
Schadelijke aaltjes liggen op de loer \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Meijering, L. \ 2011
Het aantal percelen waarin schadelijke aaltjes voorkomen neemt langzaam toe. met voldoende kennis en de juiste maatregelen zijn ze goed te beheersen
help
Te vroeg MH spuiten geeft holle uien \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Brink, L. van den \ 2011
De stelregel MH spuiten bij een bol/halsdiameter van 1:3 blijkt achterhaald. Beter is te spuiten op het moment van strijken, blijkt uit PPO-onderzoek.
help
Japanse haver lijkt risico bij Chitwoodi \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Hoek, H. \ 2011
PPO-Lelystad actualiseerde het aaltjesschema voor groenbemesters. Een frisse blik op het effect van groenbemesters op aaltjes.
help
Haken en ogen aan biologisch bestrijden : thema: gewasbescherming \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Berg, G. van den \ 2011
Vitamine C en bakpoeder zijn vrij te koop, maar toch mogen akkerbouwers hiermee geen schimmels bestrijden. Vanaf juni 2011 biedt de wet meer ruimte
help
Thema gewasbescherming \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
2011
Het voorjaar lonkt. Nog even en dan barst het spuitseizoen in volle hevigheid los. In dit themanummer gewasbescherming volgt allereerst een overzicht van alle toegelaten, verwachte en ingetrokken middelen. Ook is er aandacht voor EU - en nationale we ...
help
Nog meer risico's in kaart brengen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2011
De GlobalGap-richtlijnen zijn herzien. Vanaf 1 januari 2012 inspecteert NAJ Agro aan de hand van de nieuwe regels. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
help
Granulaten remmen ook vermeerdering \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Molendijk, L. \ Schomaker, C. \ 2011
Volvelds toepassen van granulaten in aardappelen voorkomt niet alleen schade, maar beperkt ook de vermeerdering van aardappelcysteaaltjes.
help
Onkruid springplank voor virussen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Berg, G. van den \ 2010
Onkruiden zijn vergaarbakken van virussen. Zodra virusoverdragende luizen ze aanprikken, is er gevaar voor besmetting van het gewas.
help
Onderzoek gericht op boerenpraktijk \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Meijering, L. \ 2010
Boerderij vraagt proefbedrijven naar hun bijdrage aan de akkerbouw in Nederland. Deze maand: Rusthoeve agrarisch innovatie- en kenniscentrum.
help
Precisieboer schakelt op : samen op zoek naar concrete oplossingen \ Boerderij. Editie akkerbouw [Artikel]
Knuivers, M. \ 2010
Het programma precisie landbouw (PPL) is van start gegaan. 26 partijen hebben 35 projecten ingediend. Wie doet wat? Boerderij zet alle projecten op een rij.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.