Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Integreren biedt perspectief \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2005
Met samenwerking in haar meest vergaande vorm, namelijk volledige integratie van bedrijven, is het grootste voordeel te behalen. Alles op een hoop, één bouwplan, één machinepark levert heel vaak efficiëntiewinst. Samenvoegen van akkerbouwbedrijven bi ...
help
Kluiten regenwormen aanpakken met gips \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Rozen, K. van \ Ester, A. \ 2005
Veel meer tarra in aardappelen, soms zelfs gedwongen stoppen met rooien, regenwormen blijken de boosdoeners. Waar veel wormen zijn, komen kluiten. Gips helpt, aldus PPO-agv
help
Profijt in extreem groeiseizoen \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2005
Kees Deijkers wil zo vroeg mogelijk zaaien. Hij benut daarom ieder geschikt moment om de grond zaaiklaar te leggen. De risico's op onregelmatige opkomst of afvriezen zijn beperkt
help
Zo vul je het gb-plan en logboek in \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2005
Vanaf 1 januari 2005 is het voor telers wettelijk verplicht per gewas een gewasbeschermingsplan en logboek bij te houden. Tips voor het invullen
help
Overschot drukt prijs koolzaad \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Nooren, K. \ 2005
Nederlandse koolzaadtelers ontvangen 200 Euro per ton, dit is 40 a 50 Euro lager dan vorig jaar. Dit komt vooral door hogere koolzaadopbrengsten. Daarnaast is het areaal gegroeid
help
Betrokken, nuchter, onervaren \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Tholhuijsen, L. \ 2005
Hanny van Beek-van Geel wordt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Akkerbouwvakbond. Ze kent de vakbond van binnenuit. Als voorzitter moet ze zich bewijzen
help
Rugopbouw onder grote tijdsdruk \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Hekkert, G. \ 2005
Vooral grote aardapppeltelers kampen tijdens het wisselvallige voorjaar met capaciteitsgebrek voor een tijdige rugopbouw. Bedrijfsreportage van maatschap Scheeve.
help
Behoud rendement dankzij lage kosten \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Meijering, L. \ 2005
De door de EU voorgestelde suikerhervorming verandert voorlopig niets in de bietenteeltstrategie van de maatschap Kofoed. Alleen even pas op de plaats met quotumaankoop
help
Thema uien en peen \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]Bijbehorende website
Oonk-Noren, K. \ Meijering, L. \ Knuivers, M. \ Broek, R. van den \ Baar, J. \ 2005
Een special over uien en peen. Hierin wordt ingegaan op de prijsvorming en marktsituatie van ui en peen, maar ook hoe de opbrengst van uien verhoogd kan worden.
help
Verruiming bouwplan om AM te stoppen \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Knuivers, M. \ 2005
Maatschap Bruin uit Bant (Flevoland) teelt pootgoed. Hij heeft in enkele percelen last van aardappelmoeheid. De komende jaren gaat het bedrijf door ontstmetten en andere teeltmaatregelen de besmetting te lijf
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.