Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 79

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-C
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Smartphones, tablets en tuinbouwapps in opmars [thema : smartphones en tablets] \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ Bannisseht, Q. von \ 2013
Bellen, mobiel internetten, mailen, foto's maken, weerbericht bekijken, whatsappen met collega's. Voor veel telers is de smartphone al een normale werktool. De tablet volgt in dat spoor. In opkomst zijn apps speciaal ontwikkeld voor gebruik door tele ...
help
Tuinbouw in de Tweede Kamer \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Hoe kijken politieke partijen aan tegen thema's die voor glastuinders van belang zijn? In dit artikel worden de standpunten vergeleken.
help
Glassanering Hoeksche Waard op losse schroeven \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Sanering van verspreid liggend glas en uitbreiding van bestaande glastuinbouwbedrijven lijkt verder weg dan ooit in de Hoeksche Waard. De regio liep vorige maand een provinciale subsidie mis van € 2 miljoen. Hoe moet het nu verder?
help
Nieuw glastuinbouwgebied Waddinxveen stap dichterbij \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Het idee voor een nieuw glastuinbouwgebied in Waddinxveen is al vijf jaar oud. Nog steeds is er geen kas gebouwd. Lange procedures en crisis zijn de boosdoener. Toch lijken die hobbels nu genomen en is 'Glasparel' dichterbij dan ooit.
help
Tijdelijke verhuur kassen vereist voorzorgsmaatregelen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Wie zijn kas verhuurt, is eigenlijk bezig met verpachten. In de praktijk kan dat nadelig uitpakken omdat je als glastuinder niet snel van een pachter afkomt. Tijdelijke verhuur van kassen vereist daarom de nodige voorzorgsmaatregelen.
help
Kan glastuinbouw profiteren van Metropoolregio? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De stadsregio's Rotterdam en Haaglanden willen de krachten bundelen en uitgroeien tot één metropoolregio. Die samenwerking zou veel voordelen hebben. Maar wat betekent een Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor de glastuinbouw in het gebied?
help
LTO Glaskracht werkt aan nieuwe aanpak herstructurering \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Herstructurering van verouderde glastuingebieden staat op een laag pitje. LTO Glaskracht wil daar verandering in brengen en komt met een nieuwe aanpak. Over enkele weken zullen vijf gebieden onder de loep worden genomen.
help
Koudwatervrees voor rioolbuffer met telemetrie \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De gemeente Westland wil dat glastuinders hun afvalwater voortaan zoveel mogelijk op het riool lozen. Om overbelasting van het riool te voorkomen, moeten bedrijven een rioolbuffer met telemetrie hebben. Daar bestaat echter koudwatervrees voor.
help
Lichtregels vanaf 2013 beter naleefbaar \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De lichtregels zijn bijzonder ingewikkeld. En voorlopig blijft dat ook zo. Vanaf 1 januari 2013 worden de regels wel beter naleefbaar voor telers. Zo mag in de nanacht soms een grotere kier dan 25% worden ingetrokken.
help
'Milieuregels pakken nadelig uit voor kleine bedrijven' \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De steeds strengere milieuregels pakken voor de kleinere glastuinbouwbedrijven vaak nadelig uit. “Ze worden gedwongen tot flinke investeringen, terwijl nut en noodzaak daarvan lang niet altijd vaststaan”, zegt bedrijfsadviseur Alwin van Ruijven van A ...
help
Hoe zien Alton I en II eruit in 2030? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De glastuinbouwgebieden Alton I en II hebben toekomst. Maar dan moet er wel een herstructurering en herprofilering van de grond komen. Ondernemers, overheden en andere betrokkenen hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Een zeven-stappenplan moet he ...
help
Herstructurering Bommelerwaard komt op gang \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De herstructurering van de glastuinbouw in de Bommellerwaard begint op gang te komen. Een aantal tuinders is bezig met bedrijfsverplaatsing. Ook wordt hier en daar al winst geboekt met het beter inpassen van kwekerijen in het landschap.
help
Kas aantrekkelijker maken: waar begin ik mee? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De meeste mensen die dicht bij glastuinbouwgebieden wonen, zijn best te spreken over de kassen in hun omgeving. Maar over de uitstraling en verzorgdheid van al dat glas zijn de meningen verdeeld. Voor sommige tuinders liggen hier dus kansen.
help
'Als tuinders beter performen, doen wij dat ook': toeleveranciers en dienstverleners bundelen krachten \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Onder de naam Horti Alliance (HA) werken negentien toeleveranciers en dienstverleners samen om telers op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen op tuinbouwgebied. Mogelijk worden de activiteiten van HA op termijn uitgebreid.
help
Topadvies Tuinbouw is er, nu de uitvoering nog \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt in september 2011 bekend hoeveel innovatiegelden de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen krijgt. Dan moet ook bekend zijn of de sector zijn eigen bijdrage via het Product ...
help
Baggeren wanneer het jóu uitkomt \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
In de Bollenstreek mogen tuinders en boeren voortaan zelf de sloten rond hun bedrijf uitbaggeren. Op een moment waarop het hún uitkomt. Het waterschap vergoedt de kosten.
help
Nieuw Amstel Oost: komt het er of niet? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
In Nieuwkoop mogen van de provincie Zuid-Holland de komende jaren kassen worden gebouwd. Inmiddels ligt er een plan op tafel voor de ontwikkeling van glastuinbouwgebied Nieuw Amstel Oost. Of dat snel van de grond zal komen, is de vraag.
help
Zuid-Holland verruimt ruimte-voor-ruimteregeling \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Zuid-Holland gaat haar ruimte-voor-ruimteregeling verruimen. Toch blijven er volgens deskundigen haken en ogen aan de regeling zitten.
help
Hoe tuinbouw en haven kunnen samenwerken \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Greenport Westland-Oostland ligt pal naast mainport Rotterdam. Samenwerking tussen tuinbouw en haven ligt voor de hand. Toch gebeurt dat slechts mondjesmaat. Hoe kunnen twee elkaar versterken? De provincie Zuid-Holland heeft daar wel ideeën over.
help
'Met het tuinderswereldje heb ik nu eenmaal wat' \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Jarenlang was hij zelfstandig gerberateler. Totdat het mis ging en hij zijn bedrijf moest verkopen. Zes maanden zat hij thuis achter geraniums. Tot rust komen. Nadenken. Herbezinnen. Sinds enkele weken is hij weer actief in de tuinbouw. Bij het Haags ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.