Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 5894

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==302-B
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Hoe werkt EPB in de praktijk? \ Management&techniek [Artikel]
Boussery, K. \ 2016
Sinds 1 januari 2015 zijn bepaalde landbouwgebouwen bij nieuwbouw, uitbreiding of bij grondige renovatie onderworpen aan de EPB-regelgeving, wat staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat.
help
Schrikdraad houdt dieren binnen maar ook buiten. \ Management&techniek [Artikel]
Van Outryve, J. \ 2016
Elektrische afrastering beperkt zich niet tot weiden. Steeds meer boeren willen niet alleen dieren binnen een omheining, maar ook ongewenste dieren buiten houden om hun gewassen te beschermen. Dat bracht ons de voorbije zomer bij Gallagher, op hun st ...
help
Dossier Praktijkonderzoek op vernieuwde Hooibeekhoeve \ Management&techniek [Artikel]
Van Dijck, L. \ Stevens, E. \ Rutten, N. \ Konings, V. \ Van den Broeck, I. \ Geerinckx, K. \ Schellekens, A. \ 2016
Dit dossier gaat over de Hooibeekhoeve, dat is een professioneel melkveebedrijf én het praktijkcentrum melkveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling van de provincie Antwerpen. Maar de werking reikt verder dan de provincie Antwerpen en r ...
help
Leegstand agrarisch vastgoed Noord-Brabant : aard, omvang en oplossingsrichtingen van huidige en toekomstige leegstand agrarisch vastgoed in provincie Noord-Brabant [Boek]
Gies, T.J.A. \ Nieuwenhuizen, W. \ Naeff, H.S.D. \ Och, R.A.F. van \ 2016
Jaarlijks stoppen veel agrarische bedrijven. Afgelopen decennia werden deze boerderijen, vaak nog kleinschalig, via erftransities omgebouwd tot woonboerderijen of werden de bedrijfsgebouwen voor andere functies gebruikt. Sinds de jaren zeventig zijn ...
help
Refining a model-based assessment strategy to estimate the ammonia emission from floors in dairy cow houses [Proefschrift]
Snoek, Dennis J.W. \ 2016
help
Zonnepanelen plaatsen : de tijd is er rijp voor \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Louwers-de Weerdouw, M. \ 2016
Nieuwe subsidieregelingen maken het plaatsen van zonnepanelen aantrekkelijker dan ooit. Maar waar moet je op letten?
help
It's hip to be square! : what's the best type of milking liner for your parlour and your herd's udder health? \ CowManagement [Artikel]
Porter, R. \ 2015
Liner design is evolving with milking parlour technology and with increasing demands for faster milking, combined with better teat-end condition and improved udder health. We spoke to some milking technology specialists to find out more.
help
Ligboxen vullen met de handen in je zakken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Smid, W. \ 2015
Gebruikers van de VTL-ligboxenvuller zijn zeer tevreden over hun aankoop. Het systeem doet zijn werk goed en is volgens één van de gebruikers aantrekkelijk geprijsd.
help
Automatisch melken, vaste melktijden \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2015
Grote koppels koeien snel melken gaat het best met een carrousel. Vanaf pak ’m beet 250 koeien is de carrousel het meest efficiënt. De vraag waarom GEA ervoor kiest om automatisch te melken op een draaiend platform is hiermee beantwoord­: capaciteit. ...
help
Brandveiligheid : risico is het grootst in oude stal \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Louwers-de Weerdouw, M. \ 2015
De regels voor brandveiligheid in nieuwe stallen zijn aangescherpt. Maar wat kun je doen om in bestaande stallen de risico’s te beperken?
help
Van de nieuwbouw in de fosfaatrechten \ Binder : ledenblad agrarische jongeren [Artikel]
Manacker, E. van den \ 2015
In 2008 maakte Michel Steinbusch samen met zijn vader, moeder, oom en broer plannen voor de nieuwbouw van een melkvee- en jongveestal. Voor de start van de nieuwbouw moest de familie Steinbusch maar liefst vijf jaar wachten op de regelgeving omtrent ...
help
Kopzorgen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2015
De Fendt, Massey Ferguson- en Valtra-importeur snijdt in het dealernetwerk. Noodzakelijk, want met te veel dealers valt er onvoldoende geld te verdienen. Maar het contract dat de overgebleven dealers voorgelegd krijgen, zint hen niet. Kopzorgen aan h ...
help
Leren en doen : monteur worden in Nederland \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Horst, A. van der \ 2015
De ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie gaan razendsnel. Dat vraagt om monteurs die van de hoed en de rand weten. Hoe ziet hun opleiding eruit en wat doen zij daarna om op de hoogte te blijven? Vijftien vragen en antwoorden.
help
Hollandse Italiaan : Kverneland iXdrive-zelfrijdende veldspuit \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2015
Hij ontbrak nog in het prijzenboekje van Kverneland: een zelfrijdende veldspuit. Door de samenwerking met het Italiaanse Mazzotti is die er nu wel. De prijs moet het onderscheid maken.
help
Vloeistof rijdt vloeiend \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2015
Een vloeistofkoppeling brengt de verbinding tot stand tussen de motor en de aandrijving van de wielen. Deze koppeling is minder agressief dan een droge platenkoppeling en vangt de schokken beter op. Maar hoe werkt-ie?
help
Vuur maakt rooster ruw : dikte van de vloer blijft intact \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2015
Door een stalvloer te verhitten tot bijna 3.000 graden Celsius springt de toplaag van het beton. Resultaat: een ruwe vloer. Maar er zijn wel een paar nadelen aan deze werkwijze. Het is bijvoorbeeld duur.
help
Robots op de testbank : DLG komt met meetstandaard \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zä, M. \ 2015
Het water- en stroomverbruik drukt het rendement van een automatisch melksysteem. Hoeveel energie een melkrobot verbruikt kan het DLG-testcentrum dankzij een nieuw meetprotocol nu nameten. In het lab.
help
Lely’s Astronaut A4 eerste in nieuwe test \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zäh, M. \ 2015
Als eerste fabrikant van melkmachines laat Lely zijn melkrobot Astronaut A4 volgens de nieuwe standaard bij de DLG doormeten.
help
Gemakkelijk separeren : Boumatic Robotics MR-S1 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Russchen, B. \ 2015
Gebruikers van de Boumatic MR-S1 waarderen de eenvoud van de melkrobot en het gemak waarmee je dieren kunt separeren. “Er is veel meer rust in de stal gekomen.”
help
Stabiele kracht : Toyota Tonerovorkheftruck \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Boom, N. van der \ 2015
Toyota heeft de Tonero-heftruckserie al een aantal jaren in het programma. Je kunt kiezen uit een diesel- of lpg-motor. Diesel blijft in de akkerbouw het meest populair. Net als een hefvermogen van 3 of 3,5 ton.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.