Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="agaricus"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Wat haalt de champignon uit de compost en hoeveel? [Poster]
Blok, C \ Sonnenberg, A.S.M. \ [2013]
Poster met onderzoeksinformatie. In het “Input-output project” wordt onderzocht hoe met minder substraat/m2 minstens evenveel champignons geproduceerd kunnen worden. Daarvoor is eerst de efficiëntie van de huidige teelt nauwkeurig in kaart gebracht.
help
Substraatgebruik van de collectie champignonlijnen van Plant Breeding [Poster]
Blok, C \ Sonnenberg, A.S.M. \ [2013]
Poster met onderzoeksinformatie. Om te kijken welke mogelijkheden er liggen om rassen met een verbeterd substraatgebruik te maken is een gedeelte van de collectie van Plant Breeding Wageningen UR doorgelicht.
help
Champignonproject Input Output Teeltonderzoek 2012, update 1, 2012-09-01 [Poster]
Blok, C. \ Sonnenberg, A. \ Visser, P. de \ 2012
Poster met projectinformatie. In de Input-Output proeven 2010-2011 is met een in de glastuinbouw ontwikkelde methodologie gekeken naar de vertering, door balansen van minerale en organische voeding op te stellen.
help
Bestrijding van droge mollen bij champignon via monitoring : thema: innovatie en management - gesloten teelten BO-06-003-007 [Poster]
Zijlstra, C. \ Weerdt, M. de \ Baars, J. \ [2009]
Posterpresentatie. Het doel van het onderzoek is om te voorkomen dat de schimmel Verticillium fungicola zich ontwikkelt en verspreidt in champignonteeltbedrijven en dat dit leidt tot minder opbrengst
help
Bestrijding van droge mollen bij champignon via monitoring : thema: innovatie en management - gesloten teelten BO-06-003-007 [Poster]
Zijlstra, C. \ Weerdt, M. de \ Baar, J. \ Baars, J. \ [2008]
Poster met informatie uit onderzoek naar de ziekte "droge mollen” die ontstaat als champignons geïnfecteerd raken met sporen van de schimmel Verticillium fungicola var. fungicola of V. verticilium var. aleophilum
help
Praktijknetwerken gewasbescherming in de champignonteelt [Poster]
Bar, J. \ [2005]
Onderzoek naar het ontwikkelen van gewasbeschermingsstrategieën voor de teelt van champignons, daarnaast het opzetten van een praktijknetwerk gewasbescherming in de champignonteelt
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.