Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="apidae"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Varroa - Diagnose im Sommergemuell \ Allgemeine deutsche Imkerzeitung [Artikel]
Liebig, G. \ 1983
Verslag van een onderzoek naar het verloop van de populatie van de parasitaire mijt Varroa spp. in een aantal bijenvolken in Beieren in de zomer en winter van 1982 en de winter van 1983. Gekonkludeerd wordt dat een winterbemonstering weinig zegt over ...
help
Bij onkruidbestrijding : spaar de bijen \ De landbode / Drents Landbouw Genootschap [Artikel]
CAD voor Plantenziekten- en Onkruidbestrijding in de Landbouw \ 1983
Aanbevelingen over beperkingen die men in acht moet nemen bij de chemische onkruidbestrijding in koolzaad (met name met de middelen "MCPA" en 2,4-D amine) om schade aan bijenvolken te voorkomen
help
Varroa. Diagnose en bestrijding \ Maandschrift voor bijenteelt : orgaan van de Vereeniging ter Bevordering der Bijenteelt in Nederland [Artikel]
1983
Brochure voor imkers over hygienische maatregelen in de bijenteelt ter voorkoming van besmetting van volken met de sinds kort in ons land optredende mijt Varroa sp.
help
Varroa : ein harmloser Parasit im Bienenvolk? \ Allgemeine deutsche Imkerzeitung [Artikel]
Deger, B. \ 1983
Waarnemingen door een konsulent van het optreden van aantastingen van bijenvolken in West-Duitsland in 1982 de parasitaire mijt Varroa spp., met gevolgtrekkingen voor de te nemen bestrijdingsmaatregelen
help
Varroa : ein aufgebauschtes Feindbild? \ Die Gruene : Schweizerische landwirtschaftliche Zeitschrift [Artikel]
Hofmann, H. \ 1983
Voorlichtingsartikel over de bedreiging die de parasitaire mijt Varroa spp. vormt voor de Westeuropese bijenhouderij. Melding wordt gemaakt van een onlangs ontwikkeld chemisch bestrijdingsmiddel
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.