Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="beta vulgaris var. saccharifera"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
SUMO berekent invloed weer op opbrengstprognose \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Swaaij, N. van \ 2007
Opbrengstprognoses zijn nodig voor de planning van de campagne en het bietentransport. Ieder jaar bepaalt het IRS vanaf eind juli aan de hand van het SUMO-groeimodel prognoses. De uitkomsten zijn te volgen op de internetsite van het IRS (www.irs.nl) ...
help
Voor elk perceel is het juiste ras beschikbaar \ Akkerbouw : tweewekelijks vaksupplement van Boerderij [Artikel]
Wevers, J. \ Swaaij, N. van \ 2006
Op de Aanbevelende Rassenlijst Suikerbieten zijn zeven nieuwe rassen geplaatst. In dit artikel een overzicht van eigenschappen bij rhizomanie-resistente suikerbietenrassen, bepaald op proefvelden zonder besmetting met rhizoctonia of witte bietencyste ...
help
Vroeg of laat suikerbieten zaaien? \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
Swaaij, N. van \ 2005
Het Nederlandse bieteninstituut (IRS) adviseert om suikerbieten te zaaien, zodra de grond er klaar voor is
help
Geprimed zaad kan voordelen hebben voor biologische teelten : primen geeft meer zekerheid onder ongunstige omstandigheden \ Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding [Artikel]
Groot, S.P.C. \ Groeneveld, R. \ Birnbaum, Y. \ Kruistum, G. van \ Versluis, H. \ Swaaij, N. van \ 2004
PPO en PRI onderzochten in de afgelopen jaren de voordelen van het gebruik van geprimed zaad in de teelt van suikerbieten, penen en uien. Priming (voorkiemen en weer terugdrogen) leidt tot een snellere en meer uniforme kieming en een betere beworteli ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.