Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biodiversiteit"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zonderwijk, de bermen en het ecologisch groenbeheer \ Bijenhouden : maandblad voor bijenhouders / Nederlandse Bijenhoudersvereniging [Artikel]
Koster, A. \ 2013
Prof. Piet Zonderwijk schreef rond 1970 voor Staatsbosbeheer zijn eerste adviesnota over natuurvriendelijk beheer van wegbermen. De praktijk was dat bermen óf als gazon werden beheerd óf werden geklepeld. Beide niet bevorderlijk voor flora en fauna. ...
help
Bijen en openbaar groen : de bij, ambassadeur voor biodiversiteit \ Groencontact [Artikel]
Koster, A. \ 2010
De massale bijensterfte is de laatste twee jaar zo vaak in het nieuws geweest dat we er van uitgaan dat groenbeheerders en gemeentebesturen hiervan voldoende op de hoogte zijn. Maar lang niet alle groen- en terreinbeheerders weten hoe ze met deze pro ...
help
Terreinbeheer voor insecten [Boek]
Brugge, B. \ Koster, A. \ Spek, E. van der \ 2010
Insecten leveren met hun soortaantallen een grote bijdrage aan de biodiversiteit. Goed insectenbeheer is daarom aan te bevelen. Dit infoblad gaat in op de benodigde en de mogelijke beheermaatregelen.
help
Zijn terreinbeheerders goede insectenbeheerders? : verslag veldwerkplaats ----algemeen : Texel, 8 september 2010 [Boek]
Koster, A. \ Spek, E. van der \ Brugge, B. \ [2010]
Insecten worden vaak niet specifiek meegenomen in beheermaatregelen. Toch staat biodiversiteit heel hoog op het lijstje van beheerders, en insecten dragen daar in grote mate aan bij. Op deze veldwerkplaats kwamen de do’s en don’ts voor insecten aan d ...
help
Wat goed is voor de bij, is goed voor de biodiversiteit \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Koster, A. \ 2010
Bloemrijke vegetaties zijn onmisbaar voor bijen en voor talloze andere insecten en dieren. En wij mensen vinden bloemen prachtig. Wie bijvriendelijk beheert, krikt daarmee zowel de ecologische als de esthetische kwaliteit van het landschap op.
help
Helpdesk voor bijen, drachtplanten en biodiversiteit : hulp voor bijen [Website]
Koster, A. \ 2009
Deze bijenhelpdesk geeft antwoord op vragen over het bevorderen van wilde bijen en honingbijen: Welke planten worden door bijen bezocht? In welk milieu groeien deze planten? Hoe kunnen bestaande vegetaties zoals grasland, bermen en ruigten zo bijenvr ...
help
Monitoren ecologisch groenbeheer \ Groen : vakblad voor groen in stad en landschap [Artikel]
Koster, A. \ 2001
Esthetische en ecologische kwaliteit van het groenbeheer
help
Het effect van gewone esdoorn op de diversiteit van bos : een oriënterende studie [Boek]
Olsthoorn, A.F.M. \ Koster, A. \ Slim, P.A. \ Koop, H.G.M.J. \ 2001
Gewone esdoorn is een boomsoort die een dominant karakter heeft en daardoor vaak als bedreigend wordt gezien voor de biodiversiteit, zeker waar de soort zich uitbreidt. In deze studie is gekeken naar het effect tussen het voorkomen van gewone esdoorn ...
help
Duurzame vestiging van Esso in Breda \ Groen : vakblad voor groen in stad en landschap [Artikel]
Langeveld, S. \ Koster, A. \ 1999
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.