Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biodiversiteit"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Reactie op het rapport over het WWF Living Planet Report 2018 [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Reactie op brief waarin wordt gereflecteerd op het ‘Living Planet Report 2018’ van het Wereld Natuur Fonds, vooral wat betreft de rol van Nederland ten aanzien van veevoer en boskap.
help
Evaluatie subsidieregeling zeldzame huisdierrassen [Brief]
Dam, M. van \ 2016
Begeleidende brief aan de Tweede Kamer bij het rapport van Bureau Bartels aan met de resultaten van de evaluatie van de subsidieregeling Stichting Zeldzame Huisdierrassen.
help
Uitwerking directe betalingen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid [Brief]
2014
Met de in Nederland aanwezige kennis en ervaring kan een belangrijke bijdrage geleverd worden aan de uitdaging van voedseizekerheid in de wereld. Ook nationaal is verdere verduurzaming van de agrarische productie van groot belang. Het GLB is een bela ...
help
Beantwoording vragen over het afschieten van huiskraaien [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over het afschieten van huiskraaien.
help
Vooruit met natuurbeleid [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
In de vorige eeuw is de biodiversiteit wereldwijd achteruit gegaan. De Rijksoverheid heeft daarom beleid ontwikkeld om deze achteruitgang tegen te gaan. De ruggengraat van dat beleid waren en zijn nog steeds de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), Natur ...
help
Uitvoeringsagenda Natuurlijk Kapitaal: behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ Mansveld, W.J. \ 2013
Brief van de staatssecretarissen Dijksma (EZ) en Mansveld (IenM) aan de Tweede Kamer over de ‘Uitvoeringsagenda Natuurlijk Kapitaal: behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit’. Deze agenda neemt de internationale biodiversiteitafspraken van het B ...
help
Positieflijst voor te houden zoogdieren [Brief]
Teeuwisse, J.J.T. \ 2009
Brief aan LNV betreffende de positieflijst voor te houden zoogdieren. De Zoogdiervereniging vindt dat soorten die een bedreiging kunnen vormen voor inheemse soorten niet geschikt zijn om verhandeld en gehouden te worden. De kans dat dergelijke soorte ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.