Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen
Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.
Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.
Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.
Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden. De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond. Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.
Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.
Berbee, R.P.M. \ Wall, C.G.J. van der \ Krinkels, H. \ 2000
Het voorkomen van Legionella pneumophila in oppervlaktewater, koelwater (industriele koelsystemen en airconditioningssystemen van gebouwen) en rwzi's, en bestrijdingsmogelijkheden. Gegevens uit de literatuur werden gebundeld in een rapport
Een doorstroomapparaat met pulserende elektrische velden (PEF, Pulsed Electric Field) doodt microorganismen in vloeistoffen, met behoud van smaak, reuk, geur, kleur en textuur. De werking, en de resultaten voor een groot aantal bacterien in een proef ...
Weer een nieuw meetsysteem voor Nederlandse natuur. Om de natuurwaarde van oppervlaktewateren te meten wordt een natuurwijzer, opgebouwd uit positieve en negatieve biologische indicatoren, voorgesteld. De natuurwaarde wordt afgemeten aan een referent ...
Uit onderzoek van Kiwa blijkt dat in Leidsche Rijn de concentratie Cryptosporidium, Giarda en enterovirussen ruim voldoet aan de richtlijnen voor veilig huishoudwater. Reactie op artikel 'Terughoudendheid bepleit bij toepassing huishoudwater' (H2O 14 ...
In mei 1982 brak in Nederland de veteranenziekte uit. De veroorzakende bacterie bleek aanwezig te zijn in een warmwatersysteem. De KIWA werkgroep "Legionella" heeft een uitgebreide literatuurstudie verricht over het gedrag van de bacterie
To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.
For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.
U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.