Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biologische voedingsmiddelen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Biofach 2005 : Holland Special \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]Bijbehorende website
Idsert, B. van den \ Faber, B. \ Janmaat, L. \ 2005
Een extra uitgave van Biofood magazine, gevoegd bij Biofood 2005(1), waarin aandacht voor de nederlandse bijdrage aan de Biofach 2005, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische handel.
help
Ekoplaza en Groenhof Passage geopend in Alkmaar \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Eind mei 2005 openen in Alkmaar twee grote natuurvoedingswinkels hun deuren. De Groenhof Passage en Ekoplaza. Beide ondernemers komen aan het woord over de voorgeschiedenis en de verwachtingen voor hun winkels.
help
Nieuwe campagne Task Force biedt bedrijfsleven kansen \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Een gesprek met campagneleider André Brouwer over de uitvoering van het tweede convenant Marktontwikkeling biologische landbouw.
help
Gezond gemak is de trend \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Hoewel de trend naar gezond en gemaksvoedsel een kans lijkt te zijn voor de biologische levensmiddelen blijkt in de praktijk dat biologische kant-en-klaar maaltijden nog niet verkopen. Voor maaltijdcomponenten lijkt wel een markt te zijn.
help
EkoPlaza van start in Alkmaar met 1200m2 : Bestaande natuurvoedingswinkels reageren met schaalvergroting \ Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Binnen een week openen in Alkmaar twee opvallend grote natuurvoedingswinkels hun deuren. Het is de vraag of het publiek klaar is voor deze grootschalige natuurvoedingsmarkt
help
Ariza zet nieuwe stap met nieuwbouw : 'We zijn liever groot in een klein marktsegment' \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Bedrijfsreportage over Ariza, een bedrijf dat gespecialiseerd is in groenten- en fruitconcentraten. Zestig procent van hun omzet is biologisch.
help
Cateraar Sodexho geeft voorkeur aan landelijke omschakeling \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Welke strategie volgt cateraar Sodexho om vijf procent omzetaandeel biologisch in 2007 te behalen?
help
Supermarktkanaal: Hoe kan natuurvoeding beter scoren? \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Twee specialisten over de uitstraling van de biologische producten en natuurvoedingsproducten op het schap in de supermarkt en de natuurvoedingswinkel
help
Bakkerij de Trog: Tijd is kwaliteit \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Portret van biologische bakkerij de Trog in Ieper
help
2006: Jaar van de waarheid voor groei biologisch in supermarkten[Thema: Trends] \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
De ketenmanagers van de Taskforce Marktontwikkeling voor biologische producten zijn optmistisch. Er is in 2005 veel voorbereidend werk gedaan om in 2006 meer biologische producten in de supermarkt te verkopen
help
Supermarktkanaal: Bio+ maakt biologisch snel herkenbaar [Thema: Trends] \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Het biologische merk Bio+ loopt goed, het breidt zich snel uit over meerdere supermarktketens en producten. Het is de vraag of de consument de ontwikkelingen wel bijhoudt
help
Natuurvoedingskanaal: Trend winkelvergroting zet door [Thema: Trends] \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2005
Interviews met enkele eigenaren van grotere natuurvoedingswinkels, EkoPlaza, Does Winkelexploitatie en Bio-Planet.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.