Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biologische voedingsmiddelen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Omzetgroei 21% over het eerste half jaar \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
De omzet van biologische voedingsproducten lag in het eerste halfjaar van 2007 15,5% hoger dan in 2006. Ook in de cateringsector is een flinke slag gemaakt. Volgens de BioMonitor steeg de biologische omzet met 21% naar bijna 10 miljoen euro, een mark ...
help
Streekproducten bloeien overal op : eerste 'streekproductensupermarkt' in aantocht \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Typische streekgebonden producten bevorderen de regionale verkoop van een breed biologisch assortiment via internet. Ook gangbaar geteelde producten vinden in toenemende mate de kortste weg naar de eindgebruiker. Een keten van professioneel ingericht ...
help
Omzet biologische zuiveldranken valt tegen, ruim aanbod plantaardige alternatieven \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Op de gangbare markt gericht onderzoek wijst uit dat gezondheid de belangrijkste trend blijft in zuivel. Gezond én lekker staat voor succes. Dat lijkt nog niet te gelden voor biozuiveldranken. De bioconsument blijkt vooral van naturel te houden
help
Big, bigger, biggest \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Biofood bracht een bezoek aan twee supermarkten in New York: Westerley Natural Market en Whole Food Market, beiden met een groot assortiment aan 'natuurlijke' en 'biologische' producten
help
De taal van de cijfers; Thema: winkelexploitatie \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Biofood Magazine praat met ondernemers van grote en kleine natuurvoedingswinkels en met keten- en formulemanagers over de getalsmatige kant van het ondernemerschap. Een deskundige laat zien wat de valkuilen zijn voor ondernemers
help
Warme belangstelling voor biologische kasgroenten \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Kasgroenten zijn onmisbaar voor een volledig groenteassortiment. Maar kan dat eigenlijk nog wel: biologisch telen in energieverslindende kassen?
help
'Wij willen bijdragen met producten die er toe doen' \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2007
Reportage over supermarktketen Plus. van alle supermarktketens heeft Plus winkels met de meeste biologische producten
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.