Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biologische voedingsmiddelen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
[Thema Opleidingen] Naar School! : Imago van de branche versterken \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2003
Uitleg over de nieuwe opleiding voor ondernemers in de biologische sector, aangevuld met de mening van Koos Bakker (Odin), Bavo van den Idsert (PBS) en Johan Batelaan (winkelier).
help
[Thema: Belgie] Bioshop Turnhout: Culinaire specialiteiten én slaapcomfort \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2003
Winkelreportage van een Belgische natuurvoedingswinkel waar je ook bedden kunt kopen en een restaurant bezoeken. Daarnaast nog wat losse berichten rondom biologische voeding in België.
help
Ex-boer Arjan Nijdam laat winkels groeien als kool \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2003
Winkelreportage. Arjan Nijdam (44) is eigenaar van de Natuurwinkel Schoorl en mede-eigenaar van de Natuurwinkel Alkmaar. Eerder was hij mede-eigenaar van een viertal andere Natuurwinkels. Die groeien nu op eigen kracht verder. Intussen droomt de ex-b ...
help
Bio niet weg te denken uit Belgische supermarkt \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2003
‘De bioproducten die GB-Carrefour onder eigen merk voert beperken zich voornamelijk tot droogwaren. Delhaize heeft een poging gedaan om onder de naam Biosquare een keten van kleine natuurwinkels op te richten. Het is bij één winkel gebleven. In de re ...
help
[Thema: consument]De consument, trends en motivatie \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2003
Drie artikelen over de consenmentenkeuze voor biologisch. De bereidheid van de Nederlandse consument om bio te kopen neemt toe, de snelheid waarmee de biosector groeit neemt echter af. Wat zijn de remmende factoren? Welke rol speelt het grote prijsve ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.