Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biologische voedingsmiddelen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Er valt nog veel te winnen in de strijd om de gunst van de klant \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2009
Een fundamentele marketingsvraag is waarom de ene klant biologische producten koopt bij een natuurwinkel en de andere klant in een supermarkt. Wat is de motivatie van de klant om biologisch te kopen? In dit artikel wordt hier nader naar gekeken
help
Sturen op cijfers essentieel voor ondernemer \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2009
In een branche waarin een groot deel van de ondernemers mede door idealisme is gemotiveerd, is het belang van cijfers niet voor iedereen duidelijk. Een workschop van ondernemer Rob Zentveld en adviseur Paul van Soeterbroek verschaft duidelijkheid ove ...
help
Lichte gebruikers slaan droogwaren over \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2009
Biologische verwerkte producten bevatten minder additieven, geen goedkope vetten en minder suikers dan reguliere producten. Toch begrijpen vooral de lichte gebruikers van biologisch niet de meerwaarde van biologische droogwaren, blijkt uit consumente ...
help
Biovak 2010 \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2009
In 2010 verbreedt de Biovak van een beurs voor biologische boeren naar een beurs voor de biologische branche. Maar liefst 2500 vierkante meter beursvloer is beschikbaar voor retail en horeca. De beurs krijgt zelfs een klimaatplein voor de presentatie ...
help
Granen voor altijd: hardcore van de natuurvoeding \ Biofood magazine : het vakblad voor natuurproducten [Artikel]
Faber, B. \ 2009
Ondanks de opmars van dierlijk voedsel vormen granen nog steeds het belangrijkste voedingsmiddel voor de mensheid. Toch weten de meeste winkeliers meer van wijn dan van granen en graanproducten. Op het etiket van het product 'gort'(gepelde gerst) van ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.