Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 13 / 13

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="biologische voedingsmiddelen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bio: gezonde basis, gezonde voeding! \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Rosseels, C. \ 2010
Over het effect van biologische voeding op onze gezondheid is al heel wat inkt gevloeid. Is bio gezonder of niet en wat houdt gezond in dat soort uitspraken precies in? Gezondheid is een ruim begrip. Voor biotelers begint alles bij een gezonde basis.
help
De Biotoop : blije biologische baby's \ Puur : magazine met smaak [Artikel]Bijbehorende website
Meire, G. \ 2009
In 2008 kreeg De Biotoop als enige biokribbe in Vlaanderen een biologisch certificaat uitgereikt. Biologische verse en ten dele vegetarische voeding is dagelijkse kost in de Biotoop
help
Hoe klimaatvriendelijk is jouw boodschappentas? Minder CO2 op je bord \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Rosseels, C. \ 2009
Hoe kan je klimaatvriendelijk boodschappen doen. Is een wereldwinkelwijntje uit Peru of Zuid-Afrika verantwoord? Ecolife, een milieuorganisatie met een missie, helpt je op weg
help
Van boer tot markt: unieke formule, bijzonder team \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
2009
Wijngaardhof & Biohofke: 's Avonds geoogst, 's morgens op de markt. Oom Godfired van het Wijngaardhof stampte in dertig jaar tijd een groentebedrijf uit de grond, neef Jelle van het Biohofke brent zijn waren aan de man
help
Sap van De Drie Wilgen : een hit op café \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
2009
Het verhaal van sappenmaker Jan Hellemans begon met de trommel van een wasmachine, enkele lege flessen en een geleende vrachtwagen. Nu zijn zijn sappen een hit in vele café's
help
Workshop - Kaas uit eigen vuistje \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Meire, G. \ 2009
Workshop om op een eenvoudige manier kaas te maken in de 'gewone keuken'
help
Bio tegen kanker \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Rosseels, C. \ 2008
Interview met Dr. David Servan-Schreiber, auteur van het boek "Antikanker, een nieuwe levensstijl".
help
Een zwak voor zoet? Over suiker en natuurlijke zoetmiddelen \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Joos, D. \ 2007
Wat maakt zoet, en vooral suiker zo aantrekkelijk? Aan het woord voedingsadviseur en acupuncturist Rik Vermuyten. En een overzicht van 'natuurlijke zoetmiddelen'
help
Aroma's in onze voeding; Bio doet het natuurlijk \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Hostens, F. \ 2007
In dit artikel aandacht voor geur- en smaakstoffen in onze voeding; de verschillen tussen natuurlijke -, natuuridentieke - en kunstmatige aroma's wordt uitgelegd. Ook is er aandacht voor de etiketinformatie
help
Afzet [Katern 4 :Boeren] \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Verbeke, P. \ 2007
Informatie over de Vlaamse en Europese biologische zuivelmarkt. De groei zit er duidelijk in. Was er begin 2005 nog een overaanbod aan biologische melk, sinds begin 2006 is de vraag duidelijk groter dan het aanbod. Vooral de sterk groeiende markten i ...
help
Hoe betrouwbaar zijn bioproducten? : Op stap met de controleur \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Hostens, F. \ 2006
Reportage van een controle voor de Belgische certificeerder Ecocert bij de Belgische speculaasfabrikant Vermeiren Princeps te Bornem.
help
Met de neus in de wijn; Aroma's uit de natuur \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Joos, D. \ 2006
Reportage over de biologische wijnhandel van Biotiek van vader en zoon De Paepe in Antwerpen
help
Biocontrole garandeert echtheid; Op stap met de controleur \ Puur : magazine met smaak [Artikel]
Hostens, F. \ 2006
Hoe biologisch zijn de biologische groenten en fruit die je inde natuurvoedingswinkel, op de markt, bij de bioboer of in de supermarkt koopt? De biocontroleur bezoekt regelmatig boer, eindverkoper én tussenpersonen om na te gaan of het etiket 'biolog ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.