Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 245

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="broedeieren"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Incubel, wereldspeler in broedeieren \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ 2015
Incubel, een dochterbedrijf van broederij Belgabroed, groeide in korte tijd uit tot een wereldspeler in de export van kwalitatieve broedeieren en eendagskuikens. Hoe realiseert het een exportcijfer van 120 miljoen broedeieren per jaar? We vroegen het ...
help
Vleeskuikens: good start = excellent finish [Presentatie]
2014
Op 11 juni 2014 organiseerde Wageningen UR Livestock Research een themamiddag vleeskuikens. Tijdens de middag in Wijchen werden vijf onderwerpen besproken. Jan van Harn (Livestock Research) presenteerde resultaten van een onderzoek naar het effect va ...
help
Is het een haan of een hen? \ Kleindier magazine : avicultura fokkersbelangen : voor liefhebbers van konijnen, cavia's, kleine knagers, hoenders, dwerghoenders, sier-, en watervogels en sierduiven [Artikel]
Jager, P. de \ 2014
Twee Leidse studenten bedachten een test waarmee in het ei kan worden gezien of er een hen of haan in zit. Hun vinding kan jaarlijks de vernietiging van 45 miljoen eendagshaantjes voorkomen. Er is reeds uitsluitsel net voordat het embryo reageert op ...
help
Effect van gewassen en ongewassen grondeieren op broeduitkomsten en vleeskuikenprestaties [Boek]
Harn, J. van \ Sosef, M. \ Lourens, S. \ 2014
In dit rapport worden de resultaten beschreven van een onderzoek waarin de effecten van het uitbroeden van gewassen of ongewassen grondeieren op broedresultaten en de resultaten van de nakomelingen (vleeskuikens) werden bestudeerd.
help
Goed kuiken uit grondei \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Lourens, S. \ Brand, H. van den \ Sosef, M. \ 2014
In onderzoek van Wageningen UR Livestock Research bleek dat de broedresultaten slechter zijn bij grondeieren, maar dat de kuikens daaruit net zo goed presteren.
help
Van ei tot kuiken \ Kleindier magazine : avicultura fokkersbelangen : voor liefhebbers van konijnen, cavia's, kleine knagers, hoenders, dwerghoenders, sier-, en watervogels en sierduiven [Artikel]
Schippers, H.L. \ 2013
Het broedproces stap voor stap.
help
Zorg goed voor broedeieren \ Boerenvee : een tijdschrift voor (hobby)houders van boerderijdieren [Artikel]
Krudde, H. \ 2013
Of we ons pluimvee nu zelf laten broeden of de broedmachine gebruiken, in beide gevallen hangen de resultaten in sterke mate af van de kwaliteit van de broedeieren die we gebruiken. Op deze kwaliteit kunnen we zelf veel invloed uitoefenen. Wie in het ...
help
Haantjeskwestie in het ei beslecht \ Bionieuws : nieuwsmedium voor biowetenschappen & -technologie [Artikel]
Maanen, G. van \ 2013
In de rubriek 'In bedrijf' staat elke vier weken een biologisch getinte onderneming centraal. Dit keer In Ovo, dat een geslachtstest voor kuikens in broedeieren ontwikkelt.
help
Er al bij in het ei \ De pluimveehouderij [Artikel]
Doorn, D. van \ 2012
In ovo enten tegen Gumboro, IB en NCD is voor Nederland een serieuze optie. Broederijen zijn er groot genoeg voor. Komt het er ook van?
help
Twee belangenbehartigers, één doel \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Raymond Jansma en Ben Beerens dienen de belangen van dezelfde doelgroep: de vermeerderaars. In Pluimveehouderij vertellen ze over hun speerpunten, de onderlinge samenwerking en de uitdagingen waar de sector voor staat. NVP'er Raymond Jansma: "We werk ...
help
Nu al zorgen over broeden voor komend seizoen? \ Kleindier magazine : avicultura fokkersbelangen : voor liefhebbers van konijnen, cavia's, kleine knagers, hoenders, dwerghoenders, sier-, en watervogels en sierduiven [Artikel]
IJpma, J. \ 2012
De zorg voor het nageslacht van hoenders en dwerghoenders begint in het najaar. Vitale dieren vormen de basis voor een goed nageslacht.
help
Broederij met noviteiten \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Om de kwaliteit, efficiëntie en traceerbaarheid te verbeteren besloot Broederij Ter Heerdt in Babberich een nieuwe broederij te bouwen. Op 25 juni 2012 worden de eerste broedeieren ingelegd.
help
Tips & trucs herlezen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Met de kennis van nu laat Rick van Emous (45) zijn licht schijnen over zijn boekje Tips & Trucs, om het uitkomstpercentage te verbeteren. Het maakte vier jaar terug furore, inmiddels zijn er wat andere inzichten.
help
Negatieve trend in bevruchting en uitkomst van broedeieren \ Kleindier magazine : avicultura fokkersbelangen : voor liefhebbers van konijnen, cavia's, kleine knagers, hoenders, dwerghoenders, sier-, en watervogels en sierduiven [Artikel]
Slijkhuis, H. \ 2012
Vleeskuikenouderdieren zijn dieren die eieren leveren voor de productie van slachtkuikens. Er is een negatieve trend in de bevruchting en de uitkomst van broedeieren voor slachtkuikens.
help
'Gezamenlijke strategie kan Cumboro de kop indrukken' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Frans, P. \ 2012
Nederland heeft baat bij een uniform vaccinatiebeleid voor Cumboro, stelt dierenarts Joep Bolwerk. Ruim de helft van de NL-broedeieren wordt geëxporteerd: 'Dat vereist een uniform, hoogwaardig product."
help
NL-broedei: bloei voorbij \ De pluimveehouderij [Artikel]
Klein Swormink, B. \ 2011
Na jaren van een groeiende productie van broedeieren is het tij gekeerd: de broedei-export stokt, de concurrentiepositie van Nederlandse broedeieren bljkt niet onwankelbaar op de internationale markt. Contractverlenging zal de komende jaren niet voor ...
help
Slechte uitkomst broedeieren \ Veehouder en dierenarts. Editie varkens- en pluimveehouderij [Artikel]
Bosgoed, M. \ 2011
Een hobbypluimveehouder consulteerde de auteur voor het probleem, dat het uitbroeden van eieren niet zo goed verliep als in de voorgaande jaren. Was er soms een ziekte onder de kippen en/of eieren?
help
‘Fantastisch om te zien’ : buren waarderen agrarisch ondernemerschap \ Plattelands post : magazine [Artikel]
Weemen, R. \ 2011
Laat zien wat je doet en houd rekening met je omgeving. Dat zijn twee waardevolle handvatten voor iedere agrarische ondernemer, stelt Chiel ter Heerdt van Broederij Ter Heerdt. Dat dit waardering en begrip oplevert, bevestigt zijn buurman Arend Beihu ...
help
Broedeiverzekering vangt de ergste klappen op bij een uitbraak van AI \ De pluimveehouderij [Artikel]
Brockötter, F. \ 2011
Wel op slot, maar niet geruimd, dus geen vergoeding van de overheid. De pluimveevermeerderaars die zich ten tijde van de AI-uitbraak in 2003 in deze positie bevonden, kregen de ergste klappen. De klappen gaan nu opgevangen worden door een broedeiverz ...
help
Specifiek broeden \ De pluimveehouderij [Artikel]
Duindam, D. \ 2011
Beter presterende vleeskuikens via het broedproces. Het kan door per ras specifiek te sturen. Cobb start met deze aanpak in Nederland.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.