Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="consultancy"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Boerenerf arena voor adviseurs \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2014
Veehouders laten zich door een schare aan adviseurs voorlichten over de beste bedrijfsroute. Hoewel iedere adviseur aan de keukentafel zijn eigen agenda heeft, moet hij of zij ook rekening houden met de adviezen van collega-adviseurs van andere bedri ...
help
'Spiegel je aan je klant voor kleding en uiterlijk' \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2014
Adviseurs staan bol van de kennis als zij het erf van de veehouder betreden. Dat is natuurlijk een vereiste om je werk als adviseur goed te kunnen doen. Werkgevers stoppen daar terecht heel veel tijd en energie in. Maar hoe is het gesteld met het uit ...
help
Dierenarts: kostenpost of toegevoegde waarde? \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2014
Diverse dierenartsen lopen aan tegen het fenomeen dat boekhouders hun melkvee-klanten wijzen op gestegen dierenartskosten. Dierenartsen op hun beurt menen dat een intensievere bedrijfsbegeleiding, met meer uren op het melkveebedrijf, juist zorgt voor ...
help
Samenwerking vereist gezamenlijke belangen \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2013
Het boerenerf is de laatste tijd voor diverse adviseurs het ‘speelterrein’ van gezamenlijke dienstverlening aan de boer. Zo werken dierenarts, voervoorlichter, koepedicure en accountant al op verschillende erven min of meer samen. Edwin Kaats, partne ...
help
Dierenarts krijgt meer concurrentie \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2013
Dierenartsen voor landbouwhuisdieren worden aan de faculteit Diergeneeskunde Utrecht steeds meer opgeleid als bedrijfsadviseur, aldus afzwaaiend rundveedierenarts Maarten Pieterse. V-focus kijkt samen met Pieterse naar de kansen en bedreigingen voor ...
help
Ieder kwartaal consultancy in Portugal \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Vries, F. de \ 2013
Rundveedierenartsen Rik van Egmond en Marco Verhoef van Diergeneeskundig Centrum Midden Salland in het Overijsselse Raalte reizen iedere drie maanden af naar Portugal om aldaar Nederlandse melkveehouders te adviseren. Hoe is dat zo ontstaan?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.