Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="consultancy"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Individuele begeleiding bemesting: maak er gebruik van! \ Proeftuin nieuws [Artikel]
De Reycke, L. \ 2012
Een belangrijke taak van het Coördinatiecentrum voorlichting en begeleiding duurzame bemesting (CVBB) is het uitvoeren van individuele bedrijfsbegeleiding rond bemesting met als doel het behalen van een lager nitraatresidu op zoveel mogelijk bedrijve ...
help
Papiervlekkenziekte in prei : adviesmodel getoetst in de praktijk : thema ziekten en plagen \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Devlamynck, J. \ Cap, N. \ De Nies, J. \ Declercq, B. \ 2010
In het kader van het IWT-project ' Perceelsgerichte aanpak van Phytophthora porri in prei gebaseerd op nieuwe inzichten in de epidemiologie van papiervlekkenziekte' wordt een gebruiksvriendelijke en toegankelijke webapplicaties ontwikkeld. Telers kun ...
help
De Bodemkundige Dienst graaft naar eigen wortels : thema bodem en bemesting \ Proeftuin nieuws [Artikel]
De Winter, H. \ Elsen, A. \ 2010
In 2016 wordt de Bodemkundige Dienst van België (BDB) zeventig. Na decennia van graven in de bodem heeft de BDB besloten om ook eens op een professionele wijze te gaan graven in haar eigen verleden.
help
DRC-advieskaarten : thema voedselveiligheid en -kwaliteit \ Proeftuin nieuws [Artikel]
De Donder, F \ 2009
Ieder jaar worden de DRC-advieskaarten geactualiseerd. In deze advieskaarten wordt per teelt een overzicht gegeven van de erkende gewasbeschermingsmiddelen
help
Optimalisatie bemesting door introductie innovatieve technieken : thema bemesting \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Coopman, F. \ 2009
Wie onder de reststikstof norm wil eindigen moet elke kilo stikstof wegen. Dankzij kennis omtrent bemesting wordt de optimale stikstofadvisering steeds verder verfijnd
help
Registreer op Tuinbouwforum.be : snel en gratis online-advies van Vlaamse proeftuinen \ Proeftuin nieuws [Artikel]Bijbehorende website
Bleyaert, P. \ Decombel, A. \ 2008
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.