Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="daken"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Groen en Welbevinden [Website]
2017
In het Groen Kennisnet portaal Groen en Welbevinden vind je publicaties over de effecten van groen. In de Kennisbank Groen en Welbevinden kun je zoeken via trefwoorden in de zoekbox.
help
Groen boven alles [Website]
Branchevereniging VHG \ [2014]-
Groen Boven Alles is een initiatief van de vakgroep Dak- en Gevelbegroeners van Branchevereniging VHG. De website Groen Boven Alles heeft als doel de voordelen van groene daken én gevels te laten zien aan diverse belangenpartijen, zoals beleidsmakers ...
help
Knooppunt bouwen met groen [Website]
[ca. 2013]
Website van 'Knooppunt Bouwen met Groen'. De kernactiviteit is het maken van verbindingen tussen opdrachtgevers en partners uit het netwerk van kennis- en businesspartners. Hun doelstelling is het creëren van een vitale leef- en werkomgeving in de zo ...
help
Het daklaboratorium: praktijkonderzoek naar de effecten van dakvergroening op waterhuishouding, energie en klimaat [Website]
Metselaar, K. \ 2013
Het Daklaboratorium is een uniek experimenteel onderzoek naar het effect van (biodiverse) dakvergroening op waterhuishouding, energie en klimaat. Het Daklab is gesitueerd op het dak van het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek in Wageninge ...
help
Dossier groen als luchtfilter : 'groene oplossingen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit' [Website]
Groene Ruimte \ [ca. 2009]
help
Beoordelings-richtlijnen (stichting Groenkeur) [Website]
Stichting Groenkeur geeft 4 certificaten uit voor 4 vakdisciplines op 4 niveaus. Elk certificaat heeft een beoordelingsrichtlijn + een interpretatiedocument. Op deze site staan beoordelingsrichtlijnen voor Tuinaanleg en tuinonderhoud; Groenvoorzienin ...
help
Groene gevel design [Website]
Groene Gevel Design richt de aandacht op een groene uitstraling van gebouwen en fleurt daarmee het stadsbeeld op.
help
http://duurzaamdenhaag.nl/ [Website]
Duurzaam Den Haag (DDH) is een onafhankelijke stichting. DDH heeft als missie het aanwakkeren van initiatieven van bewoners en ondernemers om Den Haag duurzamer te maken. Dit doen we door bewoners en ondernemers te helpen bij het realiseren van nieuw ...
help
Leven op daken [Website]
Website van het initiatief Leven op Daken met ook alle nummers van het magazine Leven op Daken met veel informatie over dakbedekking, daktuinen en ruimtegebruik
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.