Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="daken"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Dak- en gevelgroen zit nog altijd in de lift \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Berg, E. van den \ 2011
De belangstelling voor zowel dak- als verticale tuinen blijft groeien. De voordelen van deze tuinen zijn zo groot dat diverse gemeenten de aanleg er van subsidiëren. Belangrijker daarbij zijn de milieutechnische redenen, maar het visuele effect speel ...
help
Een straat van binnen naar buiten \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Berg, E. van den \ 2009
Twee afzonderlijke bedrijfspanden, zijn met elkaar verbonden door een golvend dak. Centraal ligt een straat met bomen die van binnen naar buiten doorloopt. Loek Hoek ontwierp zowel de binnen- als de buitentuin
help
Verrijdbare wanden op dakterras : Johan Hoogeweij \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Berg, E. van den \ 2009
De eigenaren van een ruime daktuin wilden op hun terras privacy en beschutting. Om een gevoel van totale opsluiting te voorkomen bedacht hij een systeenm met verrijdbare wanden
help
Daktuin in de diepte \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Berg, E. van den \ 2007
Op het dak van een parkeergarage realiseerde de Belgische hovenier Wim D'hollander samen met tuinarchitecte Martine Van Goethem een moderne binnentuin. Het gewicht ervan, de vluchtroute, de bodemomstandigheden en de plantkeuze zorgden voor hoofdbreke ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.