Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 15 / 15

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="gewasproductie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Uniformiteit van uitgangsmateriaal bij aardbei : leidt het selecteren van stekken tot een meer uniforme productie? [Poster]
Dieleman, A. \ Clemens, S. \ Meinen, E. \ [ca. 2015]
In de aardbeienteelt kunnen verschillen in productie tussen planten groot zijn. Planten die 70 vruchten produceren kunnen naast planten staan die maar 20 vruchten geven. Mogelijk speelt het uitgangsmateriaal een rol in de grote variatie in productie. ...
help
LED belichting in Alstroemeria [Poster]
Helm, F. van de \ GarcíaBarendse, N. \ Warmenhoven, M. \ [2015]
Winterproductie van Alstroemeria is afhankelijk van belichting voor het voorkomen van knopverdroging. SON-T belichting (50-100 μmol/m²/s) wordt gebruikt tot een daglengte van 16 uur per dag, (kwantitatieve lange dag plant). In de winter is de bladkwa ...
help
LED belichting in Alstroemeria : Energiek 2020 event [Poster]
Helm, F. van de \ García, N. \ Warmenhoven, M. \ [2014]
Winterproductie van Alstroemeria is afhankelijk van belichting voor het voorkomen van knopverdroging. SON-T belichting (50-100 μmol/m²/s) wordt gebruikt tot een daglengte van 16 uur per dag, (kwantitatieve lange dag plant). In de winter is de bladkwa ...
help
Energiezuinige belichting chrysant : Energiek 2020 event [Poster]
Meinen, E. \ Kempkes, F. \ Raaphorst, M. \ Dueck, T. \ [2014]
Doel van dit project is 30% energiebesparing op elektriciteitsverbruik door belichting door het inzetten van LED lampen in een chrysantenteelt met behoud van productie en kwaliteit.
help
Venlow Energy kas: meer dan 50% energiebesparing bij minstens gelijke productie [Poster]
Kempkes, F. \ Janse, J. \ Zwart, F. de \ [2013]
Dit kasconcept gaat uit van een maximale isolatie van de kasomhulling door toepassing van hoog isolerend glas. Het energiezuinig ontvochtigen van de kaslucht met buitenlucht met warmteterugwinning en het toepassen van een energiezuinig teeltconcept g ...
help
Experimenten met algenteelt: - effect van pH setpoints - effect van dichtheid [Poster]
Voogt, W. \ Hemming, S. \ Winkel, A. van \ [ca. 2013]
Poster met onderzoeksinformatie. Er wordt onderzoek gedaan naar effecten van pH setpoints en de dichtheid op groei en ontwikkeling van algen Chlorella sorokiniana.
help
Ontwerp algenteeltsysteem in kassen – een integraal rekenmodel [Poster]
Hemming, S. \ Sapounas, A. \ [ca. 2013]
Poster met onderzoeksinformatie. Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een integraal model dat de algenproductie in diverse configuraties buisvormige algenreactoren in kassen kan voorspellen.
help
Invloed kasklimaat op bloemmisvorming en productie Zantedeschia [Poster]
Leeuwen, P. van \ Trompert, J. \ [2013]
Powerpoint presentatie over de problematiek van afwijkende bloemen en een lagere bloemproductie dan verwacht in Zantedeschia. Wat zijn mogelijke oorzaken?
help
Positiebepaling van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de vrucht [Poster]
Jong, P.F. de \ Rozendaal, E. van \ [ca. 2012]
Doelstelling van het onderzoek is doorde verbeterde kennis van waar residuen van gewasbeschermingsmiddelen zich bevinden in de vrucht kan er gewerkt worden aan het verwijderen van deze residuen van de vrucht.
help
Bedrijfseconomisch beslismodel voor lichtniveau, belichtingsduur en kastemperatuur bij leliebroei [Poster]
Kok, H. \ Wildschut, J. \ Aanholt, H. van \ [2011]
In dit onderzoek wordt het verband tussen lichtniveau, belichtingsduur, kastemperatuur, takkwaliteit en opbrengst voor de leliegroepen Oriëntals, Aziaten, LA+hybriden en Longiflorums in kaart gebracht.
help
Effect van Pentakeep in tomatenteelt [Poster]
Maaswinkel, R. \ [2011]
Powerpointrresentatie over het effect van het wekelijks toedienen van Pentakeep op productie en kwaliteit van tomaat.
help
PT-Project demodag 2009: planttype en arbeid in aardbei : kwantifi catie-effect planttype en teeltsysteem op arbeidsprestatie en teeltrendement [Poster]
[2009]
Doelstelling van dit onderzoek is eenduidigheid verkrijgen in het effect van verschillende planttypen en teeltsystemen op productie, kwaliteit en arbeidsefficiency.
help
Increasing water productivity in agriculture : contribution to framework for actions leading to sustainable water use [Poster]
Bindraban, P. \ [2007]
Het belang van het nastreven van een steeds efficiënter watergebruik in de gewasproductie wordt hier onderstreept
help
De adaptieve kas : een generieke aanpak voor het ontwerpen van tuinbouw productiesystemen [Poster]
Vanthoor, B. \ Stanghellini, C. \ Henten, E. van \ Romero, E.B. \ [ca. 2007]
Aanpassen, aanpak en te verwachten resultaten bij het ontwerpen van tuinbouwproductiesystemen
help
Horticultural research cooperation between Indonesia and the Netherlands - HORTIN : project PROTVEG1 - sustainable tropical plastic house vegetable production systeem = Proyek PROTVEG1 - sistem produksi tanaman sayuran yang tangguh dalam kondisi rumah plastic tropis [Poster]
Gunadi, N. \ Everaarts, A.P. \ [2006]
Aim of this project is the productivity increase of vegetables grown in plastic houses in Indonesia.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.