Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="gewasproductie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Vroege zaai voor hoge opbrengst met aanvaardbare risico's \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Swaaij, N. van \ 2014
Wanneer kunnen de suikerbieten gezaaid worden? Soms een moeilijke beslissing. Voorwaarde is dat de grond voldoende opgedroogd is en dan zo snel mogelijk beginnen. Maar ook de weersverwachting speelt mee: blijft het droog en wat doet de temperatuur? E ...
help
Vlotte start van de bieten is basis voor optimale opbrengst \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Schneider, H. \ Raaijmakers, E. \ 2009
Een goede start van de bietengroei draagt bij aan een hoge opbrengst aan het eind van het seizoen. Op sommige percelen lukt dat niet altijd en ontwikkelen de bieten zich moeizaam. Voor een deel is dat te voorkomen.
help
Lessen van SUSY - Zaaibedbereiding en zaaien \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Hanse, B. \ Swaaij, N. van \ 2009
Een goede start in het voorjaar is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat van de suikerbietenteelt. Naast de aandacht voor de grondbewerkingen is het ook belangrijk om kritisch naar het zaaien te kijken.
help
Maximale suikeropbrengst vraagt veel aandacht! : alle aandachtspunten voor het voorjaar op een rij \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Pauwels, J. \ 2007
Versneld verhogen van suikeropbrengsten per hectare is noodzakelijk voor behoud van een goed saldo van de bietenteelt. Mogelijkheden om suikeropbrengsten op dit moment al te verhogen zijn er, maar vragen wel de volle aandacht van de teler
help
IRS-site helpt bij teeltbeslissingen \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]Bijbehorende website
Maassen, J. \ 2006
Op de website van het IRS kunnen diverse Betakwik-modules raadpleegd worden om de teeltbeslissingen te ondersteunen. De onkruidbestrijdingsmodule geeft, afhankelijk van de aanwezige onkruiden, een advies met welke middelen gespoten kan worden tegen w ...
help
Suikermarkt sterk in beweging \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Roessel, J.W. van \ 2006
Zo'n 400 vertegenwoordigers van Europese bietentelers uit 21 landen namen deel aan het 41e congres van CIBE. Het werd van 12 tot 16 juni 2006 gehouden in de Poolse stad Krakau. Een congres verslag
help
Minder kosten dankzij betere logistiek \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Sikken, G. \ 2006
Kostenbesparing in de keten is het speerpunt om de rentabiliteit van de bietenteelt te behouden. Behalve naar kostenbesparingen en opbrengstverhogingen in de teelt, wordt ook intensief gekeken naar vermindering van transportkosten
help
Verwachte suikeropbrengst ruim boven tienjarig gemiddelde \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Kolff, S. \ 2004
De suikeropbrengst per ha is getaxeerd op ongeveer 10.200 kg. De ziektedruk in de bietenpercelen viel mee
help
Bietenoogst 2002 bovengemiddeld : toch geen topopbrengst \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Sikken, G. \ 2003
De gemiddelde wortelopbrengst was 60,7 ton per ha, een ton hoger dan het langjarig gemiddelde. De opbrengstgegevens per kringdistrict en die van alle telers in Zuidwest-Nederland zijn in tabellen en grafieken weergegeven
help
Geen topopbrengst door droogte en hitte : groeiverloop bieten \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Kolff, S. \ 2003
Topopbrengst van suikerbieten gereduceerd door droogte, onkruiden (melde, hanepoot, onkruidbieten), rupsen van de gamma-uil en aaltjesschade. In een tabel wordt per provincie de opbrengstverwachting vermeld (wortel t/ha en suiker kg/ha)
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.