Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="grassen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Stikstofopname door gras uit vijf co-vergiste varkensdrijfmesten in een geconditioneerde potproef [Boek]
Boer, H.C. de \ Timmerman, M. \ 2006
Co-vergisting van varkensdrijfmest verhoogde de drogestof- en N-opbrengst van gras in een geconditioneerde potproef van 15 weken.
help
Verslag proefje koolzuurijs Netwerk Vers en Veilig : uitgevoerd op 11 en 12 oktober 2006 [Boek]
Vries, J. de \ Nauta, W. \ 2006
Verslag proefje Koolzuurijs Netwerk Vers en Veilig : Uitgevoerd op 11 en 12 oktober 2006 door Jolmer de Vries en Wiebe Nauta
help
Fytotoxiciteit, nematotoxiciteit, en microbiële stabiliteit van getorreficeerd gras [Boek]
Zoon, F.C. \ Kok, H.C.J. \ Ketelaars, J.J.M.H. \ 2006
help
Grass, the forgiveness of nature [Boek]
Walters, C. \ 2006
In this survey of grass forages and pastureland, the author makes the case that grass is not just for cows and horses — that in fact it is the most nutritious food produced by nature, as well as the ultimate soil conditioner. You will learn from trad ...
help
Cadmium en zink in de bodem en landbouwgewassen in de Kempen 2005 : vervolgonderzoek naar relatie tussen cadmium en zinkgehalte in de bodem en in schorseneer, wortels en granen [Boek]
Rietra, R.P.J.J. \ Römkens, P.F.A.M. \ Japenga, J. \ 2006
In opdracht van Projectbureau Actief Bodembeheer de Kempen is een vervolgonderzoek gedaan naar de relatie tussen cadmium en zink in de bodem en in gewassen. In 2003 en 2004 zijn bij dertien bedrijven in de gemeente Cranendonck bodem en gewasmonsters ...
help
Effect van bekalken op cadmiumopname door gewassen : resultaten van de veldproeven in het eerste jaar en tweede jaar [Boek]
Rietra, R.P.J.J. \ Japenga, J. \ Bouwman, L. \ Römkens, P.F.A.M. \ 2006
Onderzocht is het effect van het verhogen van de pH van de bodem op de cadmium- en zinkopname door de landbouwgewassen: prei, schorseneer, aardappel, tarwe en gras. Op een locatie in de Kempen met een relatief hoge cadmiumverontreiniging (1,5 a 2 mg ...
help
Onderzoek dioxines in gras en bodem in de Rijnmond en de overdracht naar melk [Boek]
Traag, W.A. \ Zeilmaker, M.J. \ Eijkeren, J.C.H. van \ Hoogenboom, L.A.P. \ 2006
help
Keuzeschema bermen, taluds en dijken [Boek]
Innoseeds \ [2006]
Keuzeschema met zaaizaadhoeveelheden voor bermen, taluds en dijken
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.