Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="grasveld"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Graskanten van het gazon afsteken maakt de tuin een heel stuk mooier [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Een mooi gazon vraagt om perfect afgewerkte boorden. Ook al lijkt het eenvoudig: graskanten steken vraagt om wat ervaring, een goede handleiding en zeker het passende gereedschap. Deze website biedt naast de technische uitleg, ook het nodige fotomate ...
help
Tuinaanleg: uw gazon verdient een facelift [Website]
VLAM, Vlaams Promotiecentrum voor Agro- en Visserijmarketing \ [ca. 2007]
Een grasmat aanleggen is niet zo moeilijk en het resultaat is meestal behoorlijk. Het onderhoud ervan stopt echter niet bij regelmatig maaien, en dat wordt nogal eens vergeten. Elk gazon heeft regelmatig een opknapbeurt nodig
help
Engerlingen richten veel schade aan in het gazon [Website]
Vossaert, K. \ [ca. 2007]
Ongedierte, zoals engerlingen of keverlarven zorgen voor kale, dode plekken in het gazon. De larven voeden zich met de wortels van gras. De beschadiging van gazon, golfterreinen en andere sportvelden is duidelijkst vanaf juli wanneer de rupsen op hun ...
help
Mollen vangen: voorkomen, afschrikken, levend vangen of doden [Website]
Vossaert, K. \ [ca. 2007]
Tuin en gazon liggen er piekfijn bij tot de schrik van elke tuinliefhebber opduikt. Mollen verschijnen overal waar je ze net niet graag ziet verschijnen: in het gazon, de moestuin, voetbalvelden, pas gezaaide percelen etc. Een aantal methodes om moll ...
help
Tuinonderhoud: gazon groeit niet zonder verzorging [Website]
Vlaamse compostorganisatie VZW \ [ca. 2007]
Gras groeit niet zonder de nodige zorgen. Zoals alle planten heeft ook gras voedsel nodig. Gras groeit het hele jaar door en heeft dus ook het hele jaar voedsel nodig. In de winter is dat verwaarloosbaar weinig, in het voorjaar en de zomer een stuk m ...
help
NEERLANDs Tuin - gazon [Website]
Informatie over de functie, aanleg en onderhoud van het gazon. (trefwoorden: Gazon, gras, verticuteren, vertikuteren, dressen, bezanden, bijmesten, gazon mesten, Gazon onderhoud, gazon, mos en gazon, hulpmiddelen, gazonaanleg, gras en gazon, Mos in h ...
help
gras.startpagina.nl [Website]
help
Neerlands tuin [Website]
Gazon is een verzamelnaam voor allerlei soorten grassen. Een gazon gebruik je om planten en/of het geheel te kunnen overzien of om erop te spelen of te zitten. Hoe maak je een gazon of een bloemrijk tapijt en hoe onderhoud je dit?
help
Een gazongazon om naar te kijken, of een gazon om op te spelen... Welk gazon is geschikt voor uw tuin? [Website]
Gouman, L. \
Welk gazon is geschikt voor de welke tuin. Aandacht voor siergazon en speelgazon. Onderhouds- en bemestingsadviezen
help
Gazon aanleg (op website Ecostyle) [Website]
Informatie over het aanleggen van een gazon door het leggen van graszoden of door inzaaien. Er wordt ook aandacht besteed aan de bodembewerking die voor aanleg nodig is.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.