Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 3 / 3

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="immigranten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Allochtonen en de Nederlandse natuur [intermezze essay] \ Natuur door andere ogen bekeken : de natuurbeleving van allochtonen en jongeren [Hoofdstuk uit boek]
Köker, S. \ 2007
TEMA-NL is een organisatie op het gebied van natuur- en milieueducatie, opgezet door en bedoeld voor allochtonen. Köker, zelf van Turkse afkomst, werkt daar nu inmiddels vijf jaar als directeur. Hij vertelt over zijn eigen natuurervaringen. Zoals hij ...
help
Allochtonen in het Vlaamse onderwijs : de wisselwerking tussen onderzoek en beleid nader bekeken \ De rol van sociale wetenschappen in beleid : een analyse toegespitst op het integratievraagstuk [Hoofdstuk uit boek]
Jacobs, D. \ Vanderstraeten, T. \ Brans, M. \ Swyngedouw, M. \ 2006
In dit stuk gaan de auteurs in op de vraag om de wisselwerking tussen het beleid en het onderzoek aangaande onderwijs van kinderen en jongeren van buitenlandse origine in Vlaanderen te bespreken. Dit wordt gedaan op basis van literatuur- en bronnenon ...
help
Arbeidsdeling en immigrantenbeleid : analyse van een veranderende arbeidsdeling tussen wetenschap en politiek in de ontwikkeling van immigrantenbeleid \ De rol van sociale wetenschappen in beleid : een analyse toegespitst op het integratievraagstuk [Hoofdstuk uit boek]
Scholten, P. \ 2006
Dit artikel analyseert de ontwikkeling van de arbeidsdeling tussen 'wetenschap' en 'politiek' in de ontwikkeling van het Nederlandse immigrantenbeleid. Het behandelt de vraag waar de grenzen/het onderscheid tussen wetenschap en politiek liggen. In he ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.