Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Stand van zaken activiteiten op het gebied van energie-innovatie [Brief]
Kamp, H.G.J. \ 2016
Kamerbrief over de stand van zaken van de activiteiten op het gebied van energie-innovatie. Minister Kamp gaat achtereenvolgens in op het initiatief Mission Innovation, het Europese Strategic Energy and Technology Plan, de Topsector Energie en de ont ...
help
Rapportage bedrijvenbeleid 2015 en monitor bedrijvenbeleid 2015 [Brief]
2015
De Nederlandse economie is volop in beweging; vernieuwing is hierbij het sleutelwoord. Wereldwijd maken Nederlandse ondernemers en onderzoekers met hoogwaardige kennis en innovatieve producten en diensten het verschil. Of het nu gaat om gezonde voedi ...
help
Advies innovatie in de waterketen [Brief]
Adviescommissie Water \ 2015
Voor het advies heeft de Adviescommissie Water de ontwikkelingen op het gebied van de waterketen en innovaties daarin in beeld gebracht. Zij heeft daarbij de hele waterketen beschouwd: drinkwaterbereiding, afvalwaterinzameling en waterzuivering
help
Kabinetsreactie Rli-advies Ruimte voor een duurzame landbouw [Brief]
Dijkstra, S.A.M. \ 2014
De Rli concludeert dat de Nederlandse land- en tuinbouw als basis voor het agrofoodcomplex een groot nationaal en internationaal economisch en innovatief belang en een groot omgevingsbelang voor de Nederlandse samenleving vertegenwoordigt. Volgens de ...
help
Beantwoording vragen over de ontwikkeling van stapelbakstallen [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over de ontwikkeling van stapelbakstallen.
help
Advies: duurzame keuzes bij toepassing Europees landbouwbeleid in Nederland [Brief]
2013
De raad concludeert in zijn advies dat regering en parlement Europees landbouwgeld gericht moeten inzetten voor innovatie en verduurzaming van boerenbedrijven. Alleen zo kan een gezonde toekomst voor de Nederlandse landbouw worden veiliggesteld.
help
Invulling artikel 68 in 2014 [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over invulling van artikel 68 van Verordening (EG) nr. 73/2009. Met artikel 68 kunnen onbenutte middelen van de nationale enveloppe gericht worden ingezet op maatregelen die bijdragen aan de ...
help
Beleidsbrief tuinbouw [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Beleidsbrief van staatssecretaris S. Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer over haar visie op de tuinbouw.
help
Vragen naar aanleiding van AO Gastvrijheidseconomie [Brief]
2013
Nadere toelichting op het concept Gastvrijheidseconomie, zoals toegezegd tijdens het algemeen overleg (AO) dd 10 juli 2013. Het betreft cijfers over de samenstelling en de opbouw van de totale groep toeristen die naar Nederland komen (inkomend toeris ...
help
Bedrijvenbeleid in Uitvoering [Brief]
Verhagen, M.J.M. \ Zijlstra, H. \ Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie \ [2012]
Deze brief informeert de Tweede Kamer over de innovatiecontracten en de human capitalagenda’s van de topsectoren. Tevens de reacties op een aantal beleidsevaluaties, waaronder het advies van de Commissie van Wijzen Kennis en Innovatie over de resulta ...
help
Het Europees landbouwbeleid als transitie-instrument voor de land- en tuinbouw [Brief]
2011
Gemeenschappelijk advies van VROMRaad, Raad Landelijk Gebied en Raad voor Verkeer en Waterstaat over het ingenomen kabinetsstandpunt t.a.v. het gemeenschappelijk landbouwbeleid.
help
Overzicht kosten voorlichting en innovaties m.b.t. voedsel : [kamerbrief] [Brief]
Bleker, H. \ 2011
Brief van staatssecretaris Bleker (EL&I) aan de Tweede Kamer over de kosten voor voorlichting en innovaties over duurzaam voedsel.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.