Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Innovatie in 'tuindersglas' [special: kasdekmateriaal] \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Jagers op Akkerhuis, F. \ Vegter, B. \ Sleegers, J. \ 2008
In de meeste kassen wordt nog traditioneel glas gebruikt. Er zijn echter tal van andere kasmaterialen verkrijgbaar. Volgens onderzoekers zit er nog veel meer in het vat
help
Vier volle dagen op de Horti Fair 2008 \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Diemen, B. van \ Knaap, I. \ Middelburg, A.-F. \ Neefjes, H. \ Sleegers, J. \ Vegter, B. \ Zwet, C. van der \ 2008
Overzicht van de noviteiten van de negende editie van de International Horti Fair 2008
help
Lauw of heet water naar huizen? : warmtelevering van kassen naar woningen onderzocht \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ 2008
De glastuinbouw levert nog nergens grootschalig warmte aan woningen, maar er bestaan wel allerlei initiatieven. De projecten die het verst zijn gevorderd, zijn Agriport A7 en twee woonwijken in het Westland. De plannenmakers hebben heel verschillende ...
help
De materialen en hun eigenschappen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Jagers op Akkerhuis, F. \ Vegter, B. \ Sleegers, J. \ 2008
Kasdekmateriaal heeft een grote invloed op de gewasontwikkeling, de energiehuishouding en het klimaat. Welke straling wordt doorgelaten en welke niet? Wat gebeurt er met die straling? En wat doet die met het gewas? Tevens een overzicht van de beschik ...
help
Agritron en Cultivit: testen, testen, testen.... [special: gezonde grond] \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ Vegter, B. \ Sleegers, J. \ 2008
Als alternatief op het energie- en arbeidsintensieve grondstomen zijn installaties ontworpen waarmee de bodem op een andere en ook mobiele manier op temperatuur wordt gebracht. Al enige jaren zijn ze in aantocht, de Agritron en de Cultivit, maar ze z ...
help
Fieldlab wil praktijkgericht ontwikkelen en testen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ 2008
Fieldlab Glastuinbouw is een samenwerkingsproject van TNO, DLV Plant, Fytagoras en Hogeschool INHolland, waar tuinbouwinnovaties getest en ontwikkeld worden. Doel van het Fieldlab is om de wereldwijde toppositie van de Nederlandse tuinbouw te verster ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.