Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Meer nokken aan de grond : contact zoeken in de lengte : trekkertechniek \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2011
Een trekkerband moet vriendelijk zijn voor de bodem; dat lukt het best met veel nokken op de grond. Tot voor kort dachten we daarbij vooral breed, maar nu ook in de lengte. Michelin en onze eigen LM Fututrac geven de voorzet
help
Yanmar GK 160 : fris uiterlijk en praktische techniek \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2011
De GK 160 volgt bij Yanmar de Ke 160 op. Los van de nieuwe styling voerde Yanmar ook onderhuids de nodige verbeteringen door, die de 12 kW (16 pk) sterke GK nog praktischer maken dan de eveneens 16 pk sterke Ke al was.
help
Demo-dagen Papendal : buitenfeest voor groenwerk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Zevenbergen, G. \ 2011
Papendal hield het dit jaar – na een natte voorbereiding – op alle drie de Demo-Dagen droog. De aarzelende start op dinsdag werd door een ruimere belangstelling op woensdag en donderdag redelijk gecompenseerd. Opvallend nieuws zat vooral in de elektr ...
help
Blik op de toekomst \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ Zevenbergen, G.J. \ 2011
Het is de grootste landbouwmachinetentoonstelling van Europa. Met een totaal van 415.000 bezoekers, onder wie 10.000 Nederlanders, misschien ook wel de grootste ter wereld: de Agritechnica. In 2011 blijft de grote verrassing tijdens de beurs zelf uit ...
help
Agritechnica in Hannover : verrassend nieuws bij tuin én park \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Zevenbergen, G. \ Beunk, H. \ 2011
De Agritechnica in het Duitse Hannover is uitgegroeid tot ’s werelds grootste indoorbeurs voor landbouwtechniek. Er is echter ook veel te zien op het grensvlak van landbouw, bosbouw en tuin én park. Dat maakt Hannover de moeite waard, al is het allee ...
help
Franse Sima met spannend Tuin&Park-nieuws : vakbeurs \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2011
De techniekbeurs Sima, die eind februari in Parijs plaatsvond, geniet in landbouwkringen een goede naam. In groenvoorzieningskringen is de naam bescheiden, maar dat wil niet zeggen dat de beurs minder interessant is.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.