Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Plantarium 2011 in woord en beeld \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Barendse, R. \ Engels, A. \ Haveman, K. \ Hoffscholte, I. \ Mens, R. \ Mortier, W. du \ 2011
De 29e editie van Plantarium staat in het teken van kunst. Op de beurs zijn dit jaar dan ook veel stands en producten te vinden die inspelen op dit thema.
help
Driewielige heftrucks rukken op \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
De heftruckmarkt wordt steeds groter : fabrikanten blijven machines (door) ontwikkelen voor kwekers met potten, containers of trays. De tradionele vierwielige truck is op zijn retour. Driewielers zijn populair, met name machines die gebaseerd zijn op ...
help
Zeven bedden in één werkgang \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
Presentatie van een 14-beddensysteem met een vaste regenleiding door het midden, dat 14 bedden tegelijk kan spuiten en/of schoffelen. Het sturen wordt overgelaten aan satellietnavigatie.
help
Naudet: meer dan traditioneel bosplantsoen \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
Pépinieres Naudet kweekte eerst louter bosplantsoen, maar toen de markt in elkaar zakte, pakte Naudet allerlei innovaties op om te overleven. De grootste bos- en plantsoenkwekerij van Frankrijk zaait nu bijvoorbeeld ook in pluggen voor truffels. Naud ...
help
Driewielige heftrucks rukken op \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Engels, A. \ 2011
Een heftruck met daaraan een pottenvork was altijd vierwielig. Tot tien jaar geleden één leverancier de driewieler introduceerd. Doordat het gewicht daarbij over een groter bandoppervlak wordt verdeeld, is de insporing minder. Inmiddels leveren meer ...
help
Nieuwste teelttechniek bij De Buurte \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
PPO Boomkwekerij, De Buurte Kwekerijen en toeleveranciers praatten boomkwekers vorige week donderdag in Oene bij over teelttechnische ontwikkelingen. Op het bedrijf van De Buurte was onder andere een nieuw pot-in-pot systeem te zien en verbeterde spu ...
help
PPO brengt nieuws uit laanbomenonderzoek \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
PPO presenteerde afgelopen maandag aan Boomteeltstudieclub Opheusden en Kring Opheusden de nieuwste resultaten uit vijf laanboomonderzoeken: resistentie van iep, kopstekers in linde, Verticillium op zand en klei, Teelt de grond uit, en meer innovatie ...
help
Technieknieuws van de Horti Fair \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Engels, A. \ 2011
De Horti Fair showde deze week wederom het nieuwste van het nieuwste op technisch gebied. Voor de kwekers met pot- en containerteelt waren er onder andere verbeterde uitzetsystemen en nieuwe verwerkingsrobots te zien.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.