Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
'Chrysant nieuwe stijl' komt eraan \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2011
De concurrentiepositie van chrysant moet verbeteren. Ook voor dit product geldt dat er meer marktgericht geproduceerd moet worden. Stap voor stap is die proces in gang gezet met hulp van zogenoemde Taskforce Chrysant. Enkele voorwaarden en initiatiev ...
help
Tulp wordt behoorlijk vernieuwend geteeld \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2011
Vijftig procent of meer energiebesparing zonder in te boeten op productie of kwaliteit. Dat is kort gezegd de doelstelling van Het Nieuwe telen. Met nieuwe technieken realiseren steeds meer tulpenbroeiers die beoogde energiebesparing.
help
Plantarium is meer dan een 'bomenbeurs' \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ Vegter, B. \ 2011
Actief en met moderne middelen verkopen is boomkwekers wel toevertrouwd. Hun sortiment dringt waarschijnlijk daarom steeds meer door in de wereld van potplanten en bloemen. Tegelijkertijd zoeken siertelers marktverruiming. Het was te zien op de vakbe ...
help
Van waterorchidee tot nieuwe huisstijl Trade Fair \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2011
De FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer kan niet ontbreken in de HortiWeek. Het is het podium voor telers om een nieuwe huisstijl te lanceren, markten te verkennen, (handels) contracten te leggen, meningen te peilen, de klant van de klant te spreken o ...
help
De krenten van de beurs \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ Vegter, B. \ Sleegers, J. \ 2011
Dinsdag 2 november 2011 ging een compacte en overzichtelijke Horti Fair van start. De noviteiten waren aangepast aan de hedendaagse investeringsruimte : minder grootschalige techniek, maar meer finetuning in de teelt en de logistiek.
help
Inhoezen met twee bossen tegelijk : twee nieuwe inhoesmachines op de markt \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2011
Er zijn minstens vier soorten nieuwe inhoesmachines. Voldoende keuze zou je zeggen. Niet dus, want in Noord-Holland zijn twee nieuwe types ontwikkeld. Ze hebben één ding met elkaar met elkaar gemeen : gelijktijdig twee bossen inhoezen.
help
Iris blijft belangrijk voor Aqua Flowers \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2011
Marcel Boos verdubbelde in 2010 zijn kas maar broeit nog steeds evenveel irssisen op water. Iris van buiten kwam erbij. Tulp vult de kas nu in de winter. Tegenslag op diverse fronten noopten de teler tot een koerswijziging. De liefde voor de iris ble ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.