Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Altijd het juiste toerental : Case IH's variabele aftakas : o, werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2011
Tijdens de Franse Sima ontving trekkerbouwer Case IH een zilveren medaille voor de continu variabele aandrijving van de aftakas. Het is nog een concept, maar kan over twee tot drie jaar praktijkrijp zijn. Voornaamste doel: brandstof besparen en het w ...
help
Agritechnica: groot feest voor techniekliefhebbers \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beerling, W. \ Hoenderken, J. \ Zevenbergen, G. \ 2011
Een trekker op aardgas, elektrische aandrijving, dubbele tanks op zaaicombinaties, een master-slavecombinatie. Het is een greep uit het nieuws dat tijdens Agritechnica 2011 te zien is. De beurs is een bezoek meer dan waard.
help
Brutale neus op Massey Ferguson 5450 Dyna4 : eerste indruk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2011
Trekkerbouwer Massey Ferguson vervangt de kleinste twee modellen uit de 5400 Dyna4-serie door vier nieuwe modellen met een motorvermogen van 60, 68, 75 en 79 kW(82, 92, 102 en 107 pk). Ze vallen op door hun schuine neus en brutale uiterlijk. Maar het ...
help
Demo-dagen Papendal : buitenfeest voor groenwerk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Zevenbergen, G. \ 2011
Papendal hield het dit jaar – na een natte voorbereiding – op alle drie de Demo-Dagen droog. De aarzelende start op dinsdag werd door een ruimere belangstelling op woensdag en donderdag redelijk gecompenseerd. Opvallend nieuws zat vooral in de elektr ...
help
Agritechnica in Hannover : verrassend nieuws bij tuin én park \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Zevenbergen, G. \ Beunk, H. \ 2011
De Agritechnica in het Duitse Hannover is uitgegroeid tot ’s werelds grootste indoorbeurs voor landbouwtechniek. Er is echter ook veel te zien op het grensvlak van landbouw, bosbouw en tuin én park. Dat maakt Hannover de moeite waard, al is het allee ...
help
Met A93 zegt Valtra ook B \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2011
Hoewel je het aan de buitenkant niet ziet, heeft de Finse trekkerbouwer Valtra zijn kleinste serie onder handen genomen. Elektronica in de hef en transmissie brengt de trekker weer bij de tijd.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.