Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 15 / 15

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Demopark Eisenach vriendelijker \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Van 26 tot en met 28 juni is er weer de Demopark op het vliegveld Eisenach-Kindel in het midden van Duitsland. Op deze openluchtbeurs kun je alle nieuwe machines voor tuin-, park-, sportveld- en landschapsonderhoud zowel bewonderen als proberen. De i ...
help
Redemix pakt uit : vakbeurs \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Voor 2011 heeft Redexim diverse nieuwe machines voor sportveld- en golfbaanonderhoud. Op 20 april demonstreerde Gebr. Bonenkamp uit IJsselstein alle nieuwe machines op de golfbaan van golfvereniging Reymerswael in Rilland-Bath (Zeeland). Van de Conco ...
help
Yanmar GK 160 : fris uiterlijk en praktische techniek \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2011
De GK 160 volgt bij Yanmar de Ke 160 op. Los van de nieuwe styling voerde Yanmar ook onderhuids de nodige verbeteringen door, die de 12 kW (16 pk) sterke GK nog praktischer maken dan de eveneens 16 pk sterke Ke al was.
help
Aanbouwbladblazers worden steeds stiller : techniek in gebruik \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2011
Een bladblazer is in essentie een eenvoudig werktuig. Bij de wat zwaardere typen valt op dat de fabrikanten steeds meer aandacht besteden aan reductie van het lawaai.
help
Demo-Dagen 2011 : proberen en ontmoeten \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Papendal is van 13 tot en met 15 september weer het centrum van tuin- en parkmachines. Je kunt hier alle nieuwe machines van de afgelopen twee jaar bewonderen en proberen. Ook is het een plek van ontmoeten met uitleg van de deskundige fabrikanten en ...
help
Demopark imponeert \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Op voorhand leek de Demopark in Eisenach imposant te worden en dat werd de beurs ook. Er kwamen maar liefst 36.000 bezoekers naar de 408 standhouders die op 25 hectare hun nieuwste machines presenteerden. Hierbij voerden gemakkelijkere bediening via ...
help
Van zeroturnmaaier tot Gator voor vier personen : John Deere presenteert het 2012 nieuws voor de groene sector \ Tuin en park techniek [Artikel]
Hoenderken, J. \ 2011
Machinebouwer John Deere heeft zijn programma voor 2012 weer compleet. Half augustus presenteerde het bedrijf een groot aantal nieuwe en vernieuwde machines en apparatuur voor het onderhoud van tuinen, parken en sportcomplexen. Een overzicht.
help
Brutale neus op Massey Ferguson 5450 Dyna4 : eerste indruk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2011
Trekkerbouwer Massey Ferguson vervangt de kleinste twee modellen uit de 5400 Dyna4-serie door vier nieuwe modellen met een motorvermogen van 60, 68, 75 en 79 kW(82, 92, 102 en 107 pk). Ze vallen op door hun schuine neus en brutale uiterlijk. Maar het ...
help
Demo-dagen Papendal : buitenfeest voor groenwerk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ Zevenbergen, G. \ 2011
Papendal hield het dit jaar – na een natte voorbereiding – op alle drie de Demo-Dagen droog. De aarzelende start op dinsdag werd door een ruimere belangstelling op woensdag en donderdag redelijk gecompenseerd. Opvallend nieuws zat vooral in de elektr ...
help
Wendbare Vredo met Hemos maaizuigarm \ Tuin en park techniek [Artikel]
Boom, N. van der \ 2011
Fabrikant Vredo verkoopt al sinds 2004 de Vredo-Trac Kantonnier. Die wordt standaard met een Herder maaizuigarm afgeleverd. De machine van Kummeling Infra is echter, als eerste machine, uitgerust met een uitschuifbare maaizuigarm van Hemos.
help
Agritechnica in Hannover : verrassend nieuws bij tuin én park \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Zevenbergen, G. \ Beunk, H. \ 2011
De Agritechnica in het Duitse Hannover is uitgegroeid tot ’s werelds grootste indoorbeurs voor landbouwtechniek. Er is echter ook veel te zien op het grensvlak van landbouw, bosbouw en tuin én park. Dat maakt Hannover de moeite waard, al is het allee ...
help
Pittige krachtpatser : New Holland Boomer 3050 Easy Drive \ Tuin en park techniek [Artikel]
Bonte, E. \ 2011
De New Holland Boomer-serie is een aantal jaren geleden aangevuld met nieuwe modellen. De zwaarste serie is de 3000-serie met vermogens tot 50 pk. De cvt-transmissie is een belangrijk pluspunt voor veel gebruikers die actief zijn in de groensector. W ...
help
Schone dame ... de compacte BCS Invictus 400 AR \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
De BCS Invictus vervangt de Victor-serie en is op veel punten veranderd. Naast een nieuwe look kreeg deze eenvoudige familietrekker onder meer een andere motor, sterkere hef en versnellingspoken op het dashboard.
help
Franse Sima met spannend Tuin&Park-nieuws : vakbeurs \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2011
De techniekbeurs Sima, die eind februari in Parijs plaatsvond, geniet in landbouwkringen een goede naam. In groenvoorzieningskringen is de naam bescheiden, maar dat wil niet zeggen dat de beurs minder interessant is.
help
Met A93 zegt Valtra ook B \ Tuin en park techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2011
Hoewel je het aan de buitenkant niet ziet, heeft de Finse trekkerbouwer Valtra zijn kleinste serie onder handen genomen. Elektronica in de hef en transmissie brengt de trekker weer bij de tijd.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.