Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="innovaties"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Innovatieve tuinbouw en Emissieloze kas BO-12.03-006 en BO-12.03-010 [Poster]
Verkerke, W. \ [2011]
Informatieposter over Innovatieve tuinbouw en Emissieloze kas. In dit programma is gewerkt aan verduurzaming van de productiesystemen in de tuinbouw. Co-innovatie, waarbij samen met de ervaring uit de praktijk gericht nieuwe kennis wordt ontwikkeld, ...
help
Fysische inductie van meeldauwresistentie in roos : thema: Innovaties duurzame gewasbescherming BO-12.03-003.02-002 [Poster]
Stevens, L. \ Davelaar, E. \ Hofland-Zijlstra, J. \ Snel, J. \ Driever, S. \ [2011]
Informatieposter over fysische inductie van meeldauwresistentie in roos (thema: innovaties duurzame gewasbescherming). Bestaande chemische gewasbeschermingsmiddelen tegen echte meeldauw in roos worden verboden of blijken vaak onvoldoende effectief. E ...
help
Champignons op compost of vloeibare voeding? : thema: Innovatieve tuinbouw BO-12.03-006-001.01 [Poster]
Sonnenberg, A. \ Baars, J. \ Hendrickx, P. \ [2011]
Onderzoek naar het huidige teeltsysteem bij champignons, maar ook naar alternatieve systemen. Concrete activiteiten zijn het meten en analyseren van alle relevante parameters in het huidige systeem (Input-Output Project), het analyseren van deze data ...
help
Optimaat: innovatief teeltsysteem tomaat : thema: Innovatieve tuinbouw BO-12.03-006-003 [Poster]
Poot, E. \ [2011]
Optimaat is een nieuw teeltsysteem voor tomaat. Het verhoogt de productie en verbetert de duurzaamheid: minder emissie van nutriënten, minder afval en efficiënter gebruik van energie. Het bestaat uit een aantal innovatieve onderdelen, die zowel zelfs ...
help
Mainport- Greenport : verkenning naar duurzame perspectieven voor intensieve vormen van metropolitane landbouw in Zuid-Holland, door te zoeken naar de verbinding tussen mainport (haven Rotterdam) en greenport (Westland-Oostland) [Poster]
[ca. 2011]
In dit project is een verkenning uitgevoerd naar duurzame perspectieven voor intensieve vormen van metropolitane landbouw in Zuid-Holland, door te zoeken naar de verbinding tussen Mainport (haven Rotterdam) en Greenport (Westland-Oostland).
help
Seminar duurzame glastuinbouw : ontwerp en analyse [Poster]
Meeteren, U. van \ 2011
Het seminar ‘Ontwerp en analyse duurzame glastuinbouw’ heeft tot doel om kennisuitwisseling tot stand te brengen tussen wetenschap, onderwijs en praktijk. Studenten en docenten van mbo, hbo en Wageningen Universiteit en ondernemers nemen er aan deel. ...
help
Omgevingsbewuste stallenbouw [Poster]
Groot Koerkamp, P. \ 2011
In dit WURKS project maken studenten en docenten van mbo, hbo en wo kennis met systeeminnovaties op het gebied van huisvesting van landbouwhuisdieren en inpassing van agrarische bebouwing in het landschap.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.