Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="landgoederen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Oranjes in het groen \ Tuinjournaal : een periodieke uitgave van de Nederlandse Tuinenstichting over de historie van de tuinkunst [Artikel]
Aschman, K. \ Immerseel, R. van \ 2013
De stadhouders en later koningen uit het huis Oranje-Nassau hebben regelmatig hun voorliefde getoond voor tuinkunst en parkaanleg. Door het huwelijk van Johanna van Polanen in 1403 met de Duitse edelman Engelbrecht I van Nassau, kwam de baronie van B ...
help
Ruimtelijke kunst met beperkte houdbaarheid \ Tuinjournaal : een periodieke uitgave van de Nederlandse Tuinenstichting over de historie van de tuinkunst [Artikel]
Kovacs, E. \ 2013
Tuinkunst is ruimtelijke kunst, net als de architectuur van gebouwen, maar met een uniek element: de beplanting. Hoe die kunst zich ontwikkelt in Nederland is goed te schetsen aan de hand van de tuin op landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid.
help
De kunst van het tuinieren \ Tuinjournaal : een periodieke uitgave van de Nederlandse Tuinenstichting over de historie van de tuinkunst [Artikel]
Lenshoek, M. \ 2013
In de zeventiende eeuw nam de belangstelling voor tuinieren in Nederland toe, met een hoogtepunt in de achttiende eeuw. Uit hofdichten, schilderijen en gravures uit die tijd blijkt dat deze kunstvormen een bijzonder stempel op tuinen hebben gedrukt. ...
help
Voorlinden in Wassenaar : toevoeging van een museumgebouw \ Tuinjournaal : een periodieke uitgave van de Nederlandse Tuinenstichting over de historie van de tuinkunst [Artikel]
Gieskes, J.S.H. \ 2013
Joop van Caldenborgh heeft bij de gemeente Wassenaar een voorstel ingediend tot de bouw van een transparant tentoonstellingsgebouw op zijn landgoed Voorlinden. Een grote ontwerpopgave. Bij herstel van de verwaarloosde buitenplaats en landschapspark z ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.