Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="landschapsbeheer"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Focus op... de schapenhouderij in Vlaanderen \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
Van Bavel, J. \ Calus, A. \ Bertels, G. \ Tilkin, G. \ 2011
In deze Focus op ... artikelen over: 1) De Vlaamse schapenhouderij onder de loep. 2) Gezondheid bij schapen. 3) Een uit de hand gelopen hobby. 4) Afzet gegarandeerd dankzij Offerfeest. 5) Zet een schaap in je landschap. 6) Wat doet de Boerenbond voor ...
help
Energie uit landschapsonderhoud \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
d'Hooghe, M. \ Ghekiere, G. \ Meers, E. \ Bervoets, K. \ 2010
Bij veel landbouwers groeit het besef dat het beheer van landschap en natuur in te passen is in hun bedrijfsvoering. Ook lokale overheden kijken meer en meer in de richting van de land- en tuinbouw voor het beheer van kleine landschapselementen en te ...
help
Is dit landschapsbeheer ecologisch en economisch verantwoord? \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
Franssens, K. \ Schoonhoven, D. \ 2010
De Verenigde Naties riepen 2010 uit tot het internationale jaar van de biodiversiteit. Naar aanleiding daarvan werd er een Europese herderstocht georganiseerd. Hiermee zetten de herders de biodiversiteit in de verf en vroegen ze meer erkenning voor h ...
help
Gaan schapen en natuurbeheer samen? \ Landbouw & techniek : tweewekelijks vakblad van de Boerenbond [Artikel]
De Bruyne, L. \ 2007
In Vlaanderen zijn zeker mogelijkheden om schapen te laten grazen in natuurgebieden, al is het niet altijd gemakkelijk. Vertrouwen tussen schapenfokker en natuurbeheerder, de bereidheid tot samenwerking en goede afspraken maken vormen de basis
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.