Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="maatschappelijk verantwoord ondernemen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Dossier Duurzaam [Website]
[ca. 2013]
Dossier Duurzaam biedt de actuele stand van zaken op het gebied van consument en duurzaamheid. Van het ontrafelen van het begrip tot en met inzoomen op de houding en het gedrag van consumenten. Maar ook inzicht in de relevantie van de verschillende M ...
help
Meer over eten [Website]
2011-
Informatie over o.a. apparatuur, eten bewaren, besparen, eten kopen, gezondheid, keukens, recepten.
help
MVO in de agribusiness [Website]
MVO Nederland \ [ca. 2010]
Website met informatie wat er in de agribusiness gebeurt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en wat kansen en bedreigingen zijn voor de verschillende sectoren. Met filmpjes en verhalen over praktijkvoorbeelden.
help
OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen [Website]
OESO \ 2008
Deze richtlijnen maken duidelijk wat de Nederlandse overheid verwacht van alle bedrijven in het buitenland op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden een handvat voor gedragscodes van ondernemingen om met maatschappelijke kwe ...
help
Duurzaam Ondernemen (Dossier Duurzame Ontwikkeling) [Website]
help
Alles over maatschappelijk verantwoord ondernemen [Website]
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, kortweg MVO, betekent dat je als ondernemer rekening houdt met het effect van het bedrijf op het milieu en de mensen binnen en buiten het bedrijf. Alle kernprocessen van het bedrijf spelen een rol bij MVO. Van ...
help
Ben & Jerry's [Website]
Ben & Jerry’s maakt al bijna 30 jaar ijs én is op een vooruitstrevende manier actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, met veel aandacht voor dierenwelzijn
help
Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen [Website]
Online kenniscentrum op het gebied van duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
help
'Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature' [Website]
Ondernemers van Nature zijn boeren en tuinders die duurzaam ondernemen en een open dialoog met de samenleving hoog in hun vaandel hebben. Op deze site kan men met hen en met de wereld van Nederlandse land-en tuinbouw kennismaken (Trefwoorden: plattel ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.