Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="malus"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Meer middelen voor schurftbestrijding : proefresultaten van 2009, 2010 en 2011 [Boek]
Vlas, M.J. de \ Jong, P.F. de \ Balkhoven, J.M.T. \ 2011
In de appelteelt is er behoefte aan meer middelen, die werken tegen schurft. Twee aandachtspunten zijn daarbij het verlagen van de kans op resistentie en het verlagen van residu op de vruchten. Van 2009 t/m 2011 zijn op het proefbedrijf van Praktijko ...
help
Over clubrassen geproken... \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Berg, E. van den \ 2011
Bij de introductie van clubrassen was de gedachte dat deze rassen invloed zouden hebben op de toekomst van alle fruitrassen. De exclusieve clubrassen met hun bijbehorende marketingconcepten beslaan inmiddels circa 15% van de totale fruitteelt, maar l ...
help
Appels voor grote en kleine tuinen \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, E. van den \ 2011
Vroeger was een boomgaard nodig om appels te kweken. Tegenwoordig kan in elke tuin wel iets met deze vrucht. Er is steeds meer aandacht voor lei- en snoeivormen maar er zijn ook tal van cultivars met een uiterst bescheiden Groeikracht.
help
Teelt de grond uit: appel : thema: Teelt de grond uit BO-12.03-009-013 [Poster]
Maas, R. van der \ [2011]
Onderzoek moet uitwijzen of er perspectief is voor een rendabele substraatteelt met zeer lage stikstofemissie voor de teelt van appel. In 2010 oriënterend onderzoek naar het juiste substraat en en de juiste substraathouder bij een watergeefstrategie ...
help
Meer effectieve middelen voor meeldauwbestrijding : proefresulaten van 2009, 2010 en 2011 [Boek]
Jong, P.F. de \ Anbergen, R.H.N. \ Heijerman-Peppelman, G. \ Vlas, M.J. de \ Balkhoven-Baart, J.M.T. \ 2011
In de teelt van appel is er behoefte aan middelen die meeldauw goed kunnen bestrijden. In 2009, 2010 en 2011 werd bij proefras Junami op het proefbedrijf van PPO in Randwijk een proef uitgevoerd, waarbij zowel middelen als waarschuwingsmodellen voor ...
help
Bloemknopvorming in de vruchtboomkwekerij : onderzoek remming bloemknopvorming bij appel [Boek]
Maas, F.M. \ Steeg, P.A.H. van der \ 2011
Bloemknopvorming tijdens de opkweek van appelbomen is ongewenst omdat vanuit bloemknoppen minder snel en kwalitatief minder goede scheuten ontstaan voor de ontwikkeling van een tweejarige knipboom en vanwege de extra benodigde arbeid bij het opschone ...
help
Nieuwe appelrassen onder de loep : Duits rassenonderzoek levert waardevolle resultaten op \ De fruitteelt : weekblad van de Nederlandse Fruittelers Organisatie [Artikel]
Assche, C van \ 2011
Op de Kennisdag die vandaag in Wageningen gehouden wordt, zet Gerhard Baab, onderzoeker van het Duitse instituut in Rheinbach, de appelrassen die voor West-Europa het meest perspectief geven op een rijtje. En hoewel hij geen nadrukkelijk plantadvies ...
help
Het schurfrtresistente ras Natyra : aanpassingen in de teelt \ De fruitteelt : weekblad van de Nederlandse Fruittelers Organisatie [Artikel]
Bouwer, G. \ 2011
Natyra is een robuuste, rode bewaarappel. De oogst valt in de eerste helft van oktober. De smaak en hardheid zijn tot in juli uitstekend.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.