Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="mechanische methoden"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bloemdunning bij appel : de eerste klap is een daalder waard [Poster]
Steeg, P. van der \ Maas, F. \ [2012]
Powerpointpresentatie over bloemdunning bij appels. Doel van het onderzoek is meer kennis en inzicht verkrijgen in de werking en mogelijkheden van de verschillende middelen en strategieën.
help
Machinale detectie van tulpenvirus in het veld : thema: Doorontwikkelen duurzame gewasbescherming BO-12.03-003.01-001.08 [Poster]
Polder, G. \ Doorn, J. van \ Heijden, G. van der \ Baltissen, T. \ [2011]
Doel van het onderzoek is het ontwikkelen en testen van een prototype apparaat voor detectie en verwijdering van virusbesmette (tulpen) planten in het open veld. Het streven is het percentage viruszieke tulpen in de gehele keten terug te dringen.
help
Innovaties in de mechanische en fysische onkruidbestrijding in de gewasrij : thema effectief en duurzaam middelenpakket BO-06-004 2.3.3 [Poster]
Weide, R. van der \ Bleeker, P. \ Achten, V. \ Zande, J. van de \ 2006
Doel van het project is om de fysische en mechanische bestrijdingsmogelijkheden van onkruiden in de gewasrij verder te innoveren en optimaliseren. Verdere verbetering van de effectiviteit in de gewasrij, zonder het gewas te beschadigen, is mogelijk d ...
help
Risicobeleving en risicobeheersing van onkruiden en onkruidmanagement [Poster]
Riemens, M. \ Kempenaar, C. \ Weide, R. van der \ Molema, G.J. \ [2005]
De praktijk heeft behoefte aan het inzichtelijk en bespreekbaar maken van risico's van onkruidbeheersing zonder herbiciden; onderzoek, resultaten en de praktijk
help
Integratie maatregelen onkruidbeheersing op biologische bedrijven [Poster]
Weide, R. van der \ Riemens, M. \ Schans, D. van der \ Bleeker, P. \ Jong, P.F. de \ Groeneveld, R. \ [2005]
Uitgangspunten bij het integreren van bestaande kennis en nieuw verworven inzichten tot praktisch uitvoerbare onkruidbeheersingsstrategieën op biologische bedrijven; onderzoek, resultaten en de praktijk
help
Innovatieve onkruidbestrijding op verhardingen [Poster]
Vermeulen, B. \ Kempenaar, C. \ [2005]
Door technische innovatie van niet-chemische technieken voor onkruidbeheer op verhardingen wordt omschakeling naar niet-chemisch of geïntegreerd beheer bevorderd; onderzoek, resultaten en waarde voor de praktijk
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.