Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 108

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="meetinstrumenten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Conductometer Knick [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van de Knick Conductometer
help
Conductometer Schott [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van de Schott Conductometer
help
Instructievideo Cuvet [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van een cuvet
help
Kalibratie pH meter InoLab [Video]
2016
Instructievideo over de kalibratie van de InoLab pH meter
help
Kalibratie pH meter Schott [Video]
2016
Instructievideo over de kalibratie van de Schott pH meter
help
pH meter Inolab [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van de Inolab pH meter
help
Spectrofotometer LKB [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van de LKB Spectofotometer
help
Spectrofotometer VWR [Video]
2016
Instructievideo over het gebruik van de VWR spectofotometer
help
Using a Vortex [Video]
2016
Instruction on how to use a Vortex mixer
help
Ontwikkeling teeltsystemen op basis van led \ KAS magazine [Artikel]
Dieleman, A. \ 2015
De glastuinbouwsector is een miljarden business en daardoor van grote economische waarde. Keerzijde is dat de sector veel fossiele energie gebruikt, waarbij grote hoeveelheden CO2 worden uitgestoten. Duurzaamheid komt daardoor steeds nadrukkelijker o ...
help
Nauwkeurig stikstofadvies voor een duurzame landbouw \ Binder : ledenblad agrarische jongeren [Artikel]
Manacker, E. van den \ 2015
Direct in het veld de stikstofbehoefte van graan bepalen. De Yara N-Tester bewijst dat het kan. Dit mobiele meetinstrument helpt telers om de stikstofgift met precisie af te stemmen op de stikstofbehoefte van het gewas. Ton Hendrickx, specialist beme ...
help
Rekentool Stalverlichting [Software]
Meutzner Lichtdesign \ Ruitenberg advies \ [2015]
Hoeveel elektriciteit verbruik mijn huidige stalverlichting? Kan ik het energieverbruik van mijn verlichting verlagen? Wat levert mij dit op? De rekentool stalverlichting is een onafhankelijke rekentool die u antwoord geeft op bovenstaande vragen.
help
Rekentool WarmteTerugWinning of Free Heater [Software]
L'orèl Consultancy \ Ruitenberg advies \ [2015]
Kan ik de warmte die vrijkomt bij het koelen van de melk benutten voor het maken van warm water? Wat levert mij dit op? De rekentool WarmteTerugWinning (WTW) of Free-Heater is een onafhankelijke rekentool die u in zeven stappen antwoord geeft op deze ...
help
Rekentool Melkvoorkoeler [Software]
L'orèl Consultancy \ Ruitenberg advies \ [2015]
Hoe ver kan ik mijn melk terugkoelen met een voorkoeler? Wat levert mij dit op? De rekentool melkvoorkoeler is een onafhankelijke rekentool die u antwoord geeft op deze vragen.
help
Schadeapp betekent tijdwinst : handig instrument om boomschade te meten \ Boomzorg : vakblad voor boomverzorging en boombeheer in de openbare ruimte [Artikel]
Witt, S. de \ 2014
Aan bomen ontstaan nogal eens schades, bijvoorbeeld tijdens bouwwerkzaamheden, door aanrijdingen, of domweg door vandalisme. Om zonder volledige taxatie toch een eerste inschatting van de waarde van de boom of de schade te krijgen, heeft Van Helvoirt ...
help
Demo rekentool KWIN [Video]
Livestock Research Wageningen UR \ 2014
Deze video toont een uitleg van een nieuwe rekentool van KWIN. Hiermee kunt u online saldo's en kostprijzen kunt berekenen Voor het maken van saldo- en kostprijsberekeningen zijn 3 modules beschikbaar: 1) Rundvee (melkvee + vleesvee); 2) Varkens (zeu ...
help
Mijn Bodemconditie [Website]
[ca. 2014]
MijnBodemconditie is een nieuw meetinstrument bedoelt om de boer beter en praktisch inzicht te geven in de kwaliteit van de bodem en hoe deze verder te verbeteren. Het doel van de betrokken partijen is om de Nederlandse bodems verder te verduurzamen.
help
Methodiek agrifoodmonitor ...\Rapport / LEI Wageningen UR [Tijdschrift]
LEI Wageningen UR \ 2014-
Beschrijving van de methodes en technieken die gebruikt zijn in de Agrifoodmonitor.
help
Module telen op afstand [Boek]
[2014]
Opbouw onderwijsmodule - Telen op Afstand. Deze reader vormt het lesmateriaal bij het keuzedeel Telen op Afstand dat richt zich op teeltmanagers die hun teelt op geografische afstand aansturen. Daarvoor dienen de beginnend beroepsbeoefenaars kennis t ...
help
Meer uniformiteit met minder water \ KAS magazine [Artikel]
Jagers, F. \ 2013
Beregening wordt steeds kritischer in de chrysantenteelt. Het gewas moet overal genoeg water krijgen en tegelijk moet de uitspoeling uit de kas worden verminderd en mogen de assimilatielampen niet nat worden. Een nieuw meetprotocol geeft helder inzic ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.