Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="natuurgebieden"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Problemen van waterhuishouding en beheer van natuurgebieden [Boek]
Verlinden, A. \ 1986
In een aantal natte en vochtige gebieden in Belgie zijn de gevolgen van veranderingen in de waterhuishouding en in de bodemtoestand bestudeerd, evenals de gevolgen van weidebeheer voor de soortensamenstelling en voor de vegetatiedynamiek
help
Gebiedsbeschrijving en onderzoeksprogramma [Boek]
Groenendijk, P. \ 1986
Veranderingen in de ontwatering en afwatering in landbouwgebieden worden uitgevoerd om een waterhuishouding te creeeren die voor de landbouw optimaal is. Deze ingrepen kunnen evenals de aanvoer van gebiedsvreemd water nadelige gevolgen hebben voor de ...
help
Enkele hydrologische, bodemfysische en bodemchemische parameters uit twee SWNBL proefgebieden [Boek]
Hendriks, R.F.A. \ 1986
In het kader van de Studiecommissie Waterbeheer, Natuur, Bos en Landschap (SWNBL) verricht het ICW onderzoek naar de effecten van wateraanvoer en peilveranderingen in agrarische gebieden op de waterkwaliteit in natuurgebieden. In deze nota worden de ...
help
Vennen in Nunspeet het behouden waard: een inventarisatie naar de vegetatie, herpetofauna, onderhoudstoestand en het beheer van 23 vennen n de gemeente Nunspeet [Boek]
Heinen, M. \ Dijk, J. van \ 1986
help
De invloed van ingrepen in de waterhuishouding op de verspreiding van moeras- en hooilandplanten [Bibliografie]
Grootjans, A.P. \ Schipper, P. \ 1986
help
De potentiele verdamping van (half-) natuurlijke vegetaties [Boek]
Jansen, P.C. \ 1986
De methoden om de verdamping van een vegetatie te bepalen zijn meestal ontwikkeld ten behoeve van de landbouw. Deze methoden zijn in principe ook geschikt voor toepassing voor gebieden met min of meer natuurlijke begroeiingen. De vaak complexe vegeta ...
help
Zware metalen en hun effecten op natuurwaarden : een case study over de Brabantse Kempen [Boek]
Denneman, W.D. \ Faber, J.H. \ Eijsackers, H.J.P. \ 1986
help
Hydrogeografisch vooronderzoek van de Vuntus [Boek]
Fisser, C.H.B. \ 1986
help
Hydrologisch onderzoek in en rond het staatsnatuurreservaat "Rottige Meente" \ Cultuurtechnisch tijdschrift : tweemaandelijkse uitgave van de Cultuurtechnische Vereniging [Artikel]
Janssen, F.B. \ 1986
help
Eutrofieringsbestrijding door middel van het doorspoelen van de Vuntus : verslag studiedag [Boek]
Liere, E. van \ Engelen, G.B. \ Boers, P.C.M. \ 1986
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.