Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 329

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="nerts"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Diersoortspecifieke welzijnsinspecties [Boek]
2018
De meeste veehouders in Nederland leven de regels voor dierenwelzijn goed na. Toch stuiten inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tijdens inspecties soms ook op ernstige overtredingen en schrijnende situaties. De NVWA heeft ...
help
Vervolgbeleid antibiotica in de veehouderij [Brief]
Dam, M. van \ Schippers, E.I. \ 2016
help
Wet verbod pelsdierhouderij - arrest Hoge Raad [Brief]
Dam, M. van \ 2016
Staatssecretaris Van Dam (EZ) informeert de Tweede Kamer over het arrest van de Hoge Raad over de Wet verbod pelsdierhouderij. De wet is met het oordeel van de Hoge Raad onherroepelijk geworden.
help
Besluit van houdende regels met betrekking tot subsidiëring van de kosten van sloop en ombouw van nertsenhouderijen (Besluit subsidiëring sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij) [Boek]
[2016]
help
Hernieuwde voorhang ontwerpbesluit subsidiëring sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij [Brief]
Dam, M. van \ 2016
help
Nota van toelichting bij wet verbod pelsdierhouderij [Boek]
[2016]
help
Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van , nr. WJZ / 14144564, houdende regels met betrekking tot subsidiëring van de kosten van sloop en ombouw nertsenhouderijen (Regeling subsidiëring sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij) [Boek]
[2016]
help
Beantwoording vragen naar aanleiding van voorhang ontwerpbesluit subsidiering sloop- en ombouwkosten pelsdierhouderij [Brief]
Dam, M. van \ 2016
Staatssecretaris Van Dam (EZ) beantwoordt de Kamervragen naar aanleiding van voorhang ontwerpbesluit subsidiering sloop-ombouwkosten pelsdierhouderij.
help
Verzoek inzake AMvB's Wet verbod pelsdierhouderij en stand van zaken hoger beroep [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Staatssecretaris Dijksma (EZ) reageert op het verzoek van de Tweede Kamer om de Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB's) van de Wet verbod pelsdierhouderij toe te sturen.
help
Wet verbod pelsdierhouderij in hoger beroep, verzoek om informatie over acties genomen door beide partijen [Brief]
Dam, M. van \ 2015
Staatssecretaris Van Dam (EZ) informeert de Tweede Kamer over het vervolg op het arrest van het gerechtshof in Den Haag van 10 november 2015 over de Wet verbod pelsdierhouderij.
help
Beantwoording vragen over Europese berisping van nertsenhouders [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over een Europese berisping van Nederlandse nertsenhouders.
help
Informatiedocument leefoppervlakte : relatie tussen welzijns- en milieuregelgeving [Boek]
Ellen, H. \ Buisonje, F. de \ 2015
Er is een nauwe relatie tussen het leefoppervlak per dier en de emissie van ammoniak. Over het algemeen geeft meer oppervlak een hogere emissie. Vanuit welzijnsregelgeving zijn veelal minimale oppervlaktes voorgeschreven. In de stalbeschrijvingen van ...
help
Beantwoording vragen over de uitbreiding van een nertsenfokkerij in de gemeente Cuijk [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Staatssecretaris Dijksma (EZ) stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Dekken (PvdA) over een uitbreiding van een nertsenfokkerij in Haps, gemeente Cuijk.
help
Ook bij zware nertsen met lage voederconversie valt voerwinst te behalen : na selectie op pupgewicht (7 weken) geen relatie tussen VC-pup en VC-groei \ De pelsdierenhouder [Artikel]
2014
De voederconversie (VC) van nertsen is moeilijk te bepalen en zodoende wordt er gezocht naar een duidelijke relatie van de VC over de groeiperiode met de VC op een optimaal meetmoment. In 2012 is een relatie aangetoond tussen de VC in de lactatieperi ...
help
Concept wijziging Besluit houders van dieren in verband met de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap Pluimvee en Eieren [Boek]
2014
Concept van het besluit tot wijziging van het Besluit houders van dieren in verband met de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).
help
Wijziging van het Besluit houders van dieren in verband met het stellen van huisvestingsregels voor nertsen [Boek]
2014
Wijziging van het Besluit met daarbij de Nota van toelichting en de aanbiedingsbrief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Eerste Kamer.
help
The status of the American mink (Neovison vison) in the Netherlands \ Lutra : orgaan van de Vereniging voor zoogdierkunde en zoogdierbescherming = Bulletin de la Societe pour l' etude et la protection des mammiferes [Artikel]
Dekker, J.J.A. \ Hofmeester, T.R. \ 2014
De Amerikaans nerts (Neovison vison) is een Noord-Amerikaanse marterachtige die sinds de jaren 1920 in Europa gehouden wordt voor zijn vacht. Sinds 1958 is de soort in Nederland in het wild aanwezig. In dit artikel worden verspreiding, reproductie en ...
help
Concept NvT wijziging Besluit houders van dieren in verband met de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap Pluimvee en Eieren : nota van toelichting [Boek]
2014
Concept van het besluit tot wijziging van het Besluit houders van dieren in verband met de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).
help
Ontwerpwijziging Besluit houders van dieren vanwege de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap voor Pluimvee en Eieren [Brief]
Kamp, H.G.J. \ 2014
Ontwerpwijziging Besluit houders van dieren vanwege de overname van de welzijnsvoorschriften van het Productschap voor Pluimvee en Eieren.
help
Uitspraak rechtbank Den Haag (Wet verbod pelsdierhouderij) [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over de juridische betekenis van de uitspraak van de rechtbank Den Haag inzake de Wet verbod pelsdierhouderij.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.