Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="opslag met klimaatbeheersing"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
SmartFresh met garantiebewijs \ Groenten + fruit : weekblad voor de voedingstuinbouw. Algemeen [Artikel]
Oostveen, A. \ 2006
Achtergrondinformatie over een nieuw certificeringssysteem voor partijen appels die behandeld zijn met SmartFresh
help
Toename in gebruik SmartFresh verwacht \ Groenten + fruit : weekblad voor de voedingstuinbouw. Algemeen [Artikel]
Oostveen, A. \ 2005
Van alle bewaarde Elstar en Jonagold was vorig jaar 10 procent behandeld met smartFresh, een middel dat het uitstalleven verlengd. Door een slechte afzet werd dat niet altijd beloond. Desondanks wordt verwacht dat SmartFresh meer zal worden gebruikt. ...
help
Peen bewaren is geen bijbaantje \ Groenten + fruit : weekblad voor de voedingstuinbouw. Algemeen [Artikel]
Nijssen, J. \ 2005
Adviezen voor een goed bewaarklimaat voor peen betreffend de factoren koeling, CO2, temperatuur en vocht. Verder een tabel met micro-organismen die peen tijdens de bewaring kunnen aantasten
help
ULO-bewaring op het scherpst van de snede \ Groenten + fruit : weekblad voor de voedingstuinbouw. Algemeen [Artikel]
Oostveen, A. \ 2005
ULO-DCS is een bewaringsmethode met zodanig lage zuurstofgehalten dat de vruchten net geen alcohol vormen. Het doel is de vruchtkwaliteit nog verder te verbeteren.
help
Aardbeiplanten vertroetelen als topsporters \ Groenten + fruit : weekblad voor de voedingstuinbouw. Algemeen [Artikel]
Nijssen, J. \ Roelands, C. \ 2005
Timing telt bij de bewaring van aardbeiplanten. Problemen doen zich voor bij partijen planten die het langst in de koelcel staan. Vochtverlies verzwakt een plant en maakt deze kwetsbaar voor bewaarschimmels. Een aantal tips voor de behandeling van aa ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.