Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="preventie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zachtfruit telen in de aanwezigheid van Drosophila Suzuki [Brochure]
[2017]
Sinds 2011 is er in Europa een nieuwe plaag in opmars: de Aziatische fruitvlieg of Drosophila suzukii. Door middel van een getand legboor zijn deze suzukii-fruitvliegen in staat eieren te leggen in gezond, rijpend fruit, in tegenstelling tot de ‘gewo ...
help
Life + informatie & communicatie 2010-2013 : vulgariserend rapport : Layman's report [Brochure]
[ca. 2014]
AlterIAS is een LIFE-project ‘Informatie & Communicatie’ specifiek gewijd aan invasieve planten en preventie. Preventieve acties staan centraal in de nieuwe Europese wetgeving die in ontwikkeling is rond invasieve soorten. De meerderheid van deze pla ...
help
Informatie over de Ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten [Brochure]
Stichting Tekenbeetziekten \ [ca. 2013]
Informatiefolder over de ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten. Er blijkt regelmatig sprake van co-infecties. Deze infecties kunnen de ziekteverschijnselen van een lymepatiënt ernstig verergeren en de behandeling bemoeilijken.
help
Herkennen en voorkomen van aantasting door de suzuki-fruitvlieg [Brochure]
Helsen, H. \ Heijerman, G. \ [ca. 2013]
De bestrijding van de suzuki-fruitvlieg begint met preventie. Daarbij is het kunnen herkennen van de schade een eerste vereiste. De factsheet van Wageningen UR geeft daar handvatten voor, met foto’s en beschrijvingen.
help
Herkennen en bestrijden van Ambrosia : voor vollegrondsteelt [Brochure]
2012
Informatieblad over Ambrosia, een éénjarige plant die ook wel hooikoortsplant genoemd wordt. In Nederland komt Ambrosia voornamelijk voor in tuinen, door het strooien van vogelvoer dat vervuild is met Ambrosiazaden. Hoewel Ambrosia op Nederlandse akk ...
help
Preventieve beheersing van slakkenschade : scenariostudie naar mogelijkheden, effecten en kosten van preventieve beheersing van slakkenschade [Brochure]
Veldhorst, G. \ 2011
In opdracht van het Productschap Akkerbouw heeft DLV Plant Team Onderzoek een scenariostudie uitgevoerd naar de mogelijkheden, kosten en effecten van preventieve en curatieve slakkenbeheersing voor het bouwplan van een akkerbouwbedrijf op de Noordeli ...
help
Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen [Brochure]
Dubbeldam, R. \ Wageningen UR \ Louis Bolk Instituut \ Communicatiewerkgroep Biologische Landbouw \ 2007
Valse meeldauw kan ernstige problemen veroorzaken in ui. De ziekte greep in 2003 zó om zich heen, dat het zelfs tot Kamervragen leidde. Hieruit kwamen diverse acties voort. Waaronder een speciale verordening om infectiebronnen aan te pakken en de opd ...
help
Dioxines de baas [Brochure]
Kijlstra, A. \ 2006
In dit pampflet worden maatregelen genoemd om het dioxinegehalte in eieren zo laag mogelijk te houden
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.